Üdv Uraim!
Még nem nagyon szóltam hozzá ehhez a topichoz, de az új fegyvertörvény-tervezettel kapcsolatban felmerült bennem néhány kérdés, amikre lehet, hogy Ti tudtok nekem valami elfogadható magyarázattal szolgálni.
Szóval. Ha elfogadják ezt a törvényt így, ahogy van, akkor:
- csak olyan eseteben kaphat egy állampolgár önvédelmi fegyver megszerzésére engedélyt, aki bizonyos munkakörben tevékenykedik?
- Gáz/riasztó "fegyverek" vásárlása 18 év felett szabad, de az közterületen nem viselhető? (Gépjármű utasterében akkor igen?)
- Gázfegyverek ezentúl csak otthoni önvédelemre fognak szolgálni? Nem lesz külön engedélyeztethető a közterületen való viselés?
- Miért jobb, ha csak a fegyver használatának elméleti tudásáról kell számot adni, de arról nem, hogy az illető nem vágja hanyatt magát az első durranástól, amikor elsüti a fegyverét?
- Milyen flobert az, amiből csak néhány száz darab található az országban és be kell majd jelenteni? (7,5 J felett eddig sem lehetett behozni az országba, akkor meg miről van most szó?)
Egyenlőre ennyi kérdésem lenne. Félek, hogy ezzel a törvénnyel megint a "csókosok" és a bűnözők járnak majd jól.
Ha félreértettem valamit, sorry, de éppen azért kérdezek, mert nem vagyok jogász és már hajnal is van, így tompulok...:-)
Üdv. J.