ethrnz Creative Commons License 2003.01.05 0 0 250
Érdekes dolog ám ez a hazaárulósdi... Én speciel még sohasem hazaárulóztam le senkit életemben. Akikkel nem értek egyet, vagy nem szeretek, azokat megpróbálom valamilyen kézzelfogható szempontból kritizálni, vagy a nemtetszésemnek valamilyen logikailag is épkézláb formában hangot adni. Persze nem kell mindenkinek így tenni, mindenesetre én a manapság oly divatossá lett hazaárulózást a buta és ostoba emberek érvrendszere részének tekintem, mert nem más mint egy jól hangzó, de semmitmondó ócsárló szlogen. Kb. arra a szintre helyezem, mint aki szellemileg nem képes egy vitában részt venni, ezért verekszik, kiabál, agresszív lesz, mert hirtelen tudatába kerül saját korlátainak. Nem akartalak kata31 megbántani, nekem ez a véleményem erről a hazaárulózásról. Ez nagyon egyszerűen lemérhető azokon az embereken akik Mo-n hazaárulóznak, kezdve Torgyántól, Csurkán át, Kövér László, és vaálasztások óta a magát igazmagyar polgárinak beállító állítólagos Mo-i jobboldal. Ez az egész jelenség amihez most Te is csatlakoztál, nem más, mint politikai impotencia. Ha nem tudunk a semmi értelmeset mondani, adjunk a "polgárok" szájába demagóg szlogenek, hadd fújják velünk. Kár, hogy nálunk ilyen jobboldalra futja, mert számos általam sokra tartott jobboldali politikus van/volt az európai politikai életben (kezdve Thatchertől, Chiracon át, Kohl, stb.), nálunk sajnos csak a hazaárulózásra futja az "igazán magyar polgároknak", az ország "jobbik felének". Ez szánalmas, no de ennyit a hazaárulózásról.

Rövid megszólalásodban volt még egy dolog, amiben talán egy picit lehetnél körültekintőbb. Az MDF, Fidesz, Kisgazdapárt, stb. soraiban legalább annyi volt MSZMP-tag poltikus ül, mint az MSZP-ében (ez tetszik nem tetszik, így van), szerinted ők is hazaárulók, vagy ha nem, milyen kritériumokat állítasz velük szemben, vannak jó hazaárulók, és vannak rosszak? Nálad hogyan működik ez? Hazaáruló például Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter, a jegybank jelenlegi elnöke, azért mert - saját bevallása szerint is - együttműködött anno a titkosszolgálatokkal (csakúgy mint a miniszterelnök)? Hazaáruló Orbán Viktor, mert egy ilyen hazaárulót ilyen pozíciókba nevezett ki? Egyáltalán mitől válik valaki hazaárulóvá? Ezt áruld már el nekem? Én nem Mo-n dolgozom, mert máshol jobb lehetőségeim vannak, de ettől függetlenül imádok itthon lenni, élmény számomra magyar részvételű sporteseményeket végigszurkolni, és végletekig tudok hatódni a magyar himnusz hallatán, ja és buta primitív dolognak tartom ezt az egész hazaárulózást, most én hazaáruló vagyok? Aki olyan pojácákkal aggasztja tele a kormányát, mint ahogy azt Orbán Viktor tette a kisgazdákkal, az hazaáruló? Szerintem nem, mert még mindig úgy gondolom, hogy ez a hazaárulózás nem több, mint logikai készségben korlátolt emberek demagóg megnyilvánulása.