Sziasztok!
Nem tudom, mi a tapasztalatotok a márkaszervizekkel, de a XI. Karinthy-Bercsényi sarkán lévő Philips márkaszervíz (Szerviz Kft.)-t kerülje mindenki, mert a videóm (Philips VR813/02 SVHS) "megbolondult" (valószínű elszállt a vezérlés) bevittem bevizsgálásra, és amire visszakaptam 2 nap mulva, a tápja ki volt lőve, és azt állították, hogy a capstan motor is elszállt (meg persze a vezérlés). Érdekes módon friss forrasztásnyomok voltak a tápban, és számomra nagyon úgy tűnt, hogy frissen ki van forrasztva belőle pár kondi...
Kár, hogy ott nem szedtem szét, csak otthon. Aszonták, hogy 40eFt-ért megjavítják. Ennyiért vettem 2 éve (használtan)...
Ha esetleg valaki tud kezdeni valamit az alkatrészeivel, amúgy más baja nincs, illetve megvan a távja, (aminek a bolti ára 25eFt), az írjon emilt, és megegyezhetünk...
Más:
ismeritek a JVC HRD10000 DVHS videót? Nekem volt szerencsém egyet használni, sőt, szét is szedni, hát döbbenet. Az egész mechanika totál műanyag, két videóból az egyiknek üzem közben el is tört a mechanikája. Azóta a két videó STD-ben nem olvassa egymás kazettáit (STD: a DVHS-ben olyan, mint a VHS-ben az SP), csak LS3-ban látják egymást (LP), de ugye az meg 5Mbit-es MPEG2, azaz kicsit ragyás a változatosabb képeknél. Ugyanezt a típust kiadta a Philips is. Egyben biztos vagyok, a DVHS-nek nincs jövője, ha nem csinálják meg normálisan.
Cilu