ezisegynick Creative Commons License 2002.12.29 0 0 13
Sziasztok!

Van egy igen égető problémám, remélem, megfelelő topicot választottam :)
Adott egy ház, amelynek tetőteraszára az ötvenes években rápítéssel felhúztak egy újabb lakást, de a tetőszerkezetet rendesen elbarmolhatták, mert a tetőt hamarosan alá kellett dúcolni, és mostanra a két szobából az egyikben már az égre látni egy kisebb résen át. A plafon eléggé hasas szinte mindenütt. A födém fából van, de miután egy ismerős építész megtekintette, a gerendák megfelelősége megkérdőjelezhető.
Tehát sürgős födém-rekonstrukcióra lenne szükség. Tudtommal ezt a társasháznak kéne intéznie-fizetnie, de merev elutasításba ütközünk, mondván hogy a lakás ilyen állapotban került tanácsiból magántulajdonba.
Ez a lakás a miénk felett van, én ezt ebben az állapotban megvettem, ha másért nem is, hát azért, mert a jelenlegi tulajdonost nem nagyon érdekli a jelen helyzet, viszont a ház állagromlásával egyidőben a mi lakásunk értéke is jelentősen csökken.
Beszéltem már építésszel, még a adásvétel előtt, ő a helyzetet nem értékelte nagyon súlyosnak, ez tartja bennem a lelket :)
Kicsit tanácstalan vagyok. Hogy győzzem meg a lakóközösséget, hogy legalább járuljon hozzá a felújítás költségeihez? Később a költségeimet megtéríttethetem? Egyáltalán milyen költségekre készüljek? A lakás 65 m2-es. Nem tudom, mit kéne még írnom :)
Mit kezdenétek egy ilyen helyzetben?

Előre is köszi!