Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot, de csak most látom elérkezettnek az időt, hogy írjak is...most, hogy kis családommal megvettük első Thalia Expressionunkat (1.4, 16 szelepes, benzines) és eddig (200 km van benne) azt kell mondanom, hogy minden egyes fillér megérte...ez a kocsi egyszerűen fantasztikus!!! Ja, és (legalábbi eddig) abszulút semmi zörgést nem produkál semmilyen része, pedig végigzavartuk őkelmét a Bartók Béla út végén is...
Az eddigi tapasztalatok: A guminyomást tényleg be kellett állítani átvétel után (a 4 abroncs 4féle értéket mutatott). A 98 lóerő a mi autónkban nagyon megy, hihetetlenül alacsony fordulattól nagyon-nagyon húz. A legszebb az efészen, hogy mindezt olyan csöndesen és kényelmesen teszi, hogy teljesen el vagyok ájulva...(Egyébként MOL üzemanyag van benne per pillanat - ez volt a legközelebb...:))
A kérdéseim az első pár nap együttlét után:
Ti hová pakoltok? Sajnos elég kevés a hely vezető környezetében a kesztyűtartón kívül...van valami bevált megoldásotok? (Pl. kazettákat, ha egyáltalán hallgattok, hová teszitek?) Hamár itt tartunk, a magnóról: nagyon-nagyon meg vagyok elégedve a gyári szettel, szerintem szuper...ezzel kapcsolatos kérdésem: Ti milyen beállításokkal szoktátok használni? (Bass, Treble, stb..) Azt vettem észre, hogy időnként "fárasztó" hallgatni az egyébként -legalábbis nekem- igen szépen szóló szettet.
Más: a miénkbe "gyárilag" (magyarán a kereskedőnél) beleszereltettük a váltózárat...kérdés: tényleg nem ér sokat? Ahogy vizsgálgattam, amíg a saját lábán áll az autó, addig nem nagyon lehet vele sokmindent csinálni, tréler esetén meg úgyis mind1, nem? (Ha én is megkaphatom esetleg az íRÁST róla, a címem: bird@egyutt.hu, előre is köszönöm!!!)
Még egy kis adalék: Az autót a Renault Baumgartnermér, a sasadi úton vettük, és nagyon meg voltunk elégedve...várakozási idő, minden ügyintézéssel együtt 1,5 hét volt, igaz, hogy raktárról jött az autó. Egyetlen negatívum: amikor először mentünk a kereskedésbe, egy úr ("Az érdi szolon vezetője", mint modotta) eléggé "agresszív marketingstratégiával" próbált rávenni arra, hogy az ő szalonjában vásároljak...gusztustalan kis fickó volt... A Baumgartneres "helyi" emberkék viszont nagyon segítőkészek, pontosak, gyorsak voltak, csillagos 5-ös nekik...
További kellemes Ünnepeket, és Thalicskázást mindenkinek!
U.i.1: Bocs a hosszúért...
U.i.2: A KÉRDEZŐnek válaszul: az eddigiek alapján a legjobb vétel ma a piacon a Thalia, ha az autó használati értéke a fő szempont. A Suzuki szvsz egyértelműen felejtős, túlhaladott konstrukció. (Nem véletlen, hogy 2003 tavaszán befejeződik a gyártása) Szerintem nem érdemes már újonnan elavult autót venni...