groszpapa Creative Commons License 1999.04.04 0 0 436
Kedves Rezső!
Köszönöm reagálásodat. Hozzászólásommal szerettem volna a vitát az érdemi irányba visszahozni, ami segítségeddel talán sikerül.Természetesen fontosnak tartom tisztázni, hogy az 1994-es ígéretek hogyan teljesültek és hogy állunk az 1998-as ígéretekkel.
Bár elég sűrün koptatom a fővárosi flasztert, de nem ott lakom így kevésbé érzékelem a változásokat. Zöldebb lett? Tisztább lett? És ha nem Demszky vezette volna mi lett volna más? Nem tudom. Ellenpróbára nincs lehetőség, de nekem sem tetszik, hogy a főpolgármesteri hivatalban korrupciós ügyek keletkezhettek, hogy a választási időszakban elhangzó " világvárost építünk" jelszó mellett egyes részeken a világvárosi nyomor csalhatatlan jelei is megjelentek. Nem tetszik, hogy a közbiztonság oly mértékben romlott meg, hogy pár éve rémálmainkban sem gondoltam. Nem tudom, lehet-e, kell-e mindezt részben vagy egészben Demszky számlájára írni. Valószínűleg igen. Vannak-e erényei? Van-e olyan amiért becsülni lehet, ami vitathatatlanul a nevéhez kapcsolódik és javára vált a fővárosnak?
Ami a múltat illeti: Kedves Rezső, csak egy kicsit voltál figyelmetlen. Az általam kölcsönzött kérdést "kibic" barátunk tette fel, és megválaszolatlan maradt. A topic címében feltett kérdés: Mi a baj Demszkyvel? a jelenlegi helyzetre vonatkozik,és ebben nem biztos, hogy kizárólag a 10,20,25,27,akárhány éves ügyek mértékadók. A politikus általános megítélésében persze, hogy szerepük van. Ne hagyjuk Horn, Csurka, Torgyán stb. tetteinek emlegetését. De nem emlegetem Torgyánt unos untalan Tutsek bíró segédjeként, nem emlegetem Csurkát besugóként. Ha valaki elkövetett valamit, amit a törvény büntet, állítsuk bíróság elé és ítéljék el. Ha valaki vétett az általános emberi normák ellen, tegyük közzé és a társadalom ítélje meg, közösítse ki. De kedves Rezső nem szeretném, ha addig mondogatnánk Torgyánnal, Csurkával, Hornnal, Gál Zoltánnal, Demszky Gáborral kapcsolatban rögeszmésen ügyeletes vízióinkat, amig " nem zörög a haraszt" alapon sikerülne elérni kiközösítésüket. Mellesleg: nekem személy szerint semmi bajom Simicskával, ha mindazt amit vele kapcsolatban emlegetnek nem követte el, csak jó ha a betyárból pandúr lesz. Igazad van, az ügy megítélése szempontjából analóg az előbb soroltakkal.
Barátsággal üdvözöl:groszpapa
Előzmény: rezső (435)