Néhány érdekesség (Jackie Brown):
1. Jackie a filmben egy fehér Honda Civicet vezet, zsírugyanazt, mint Bruce Willis a Ponyvaregényben. Így magyarázza a dolgot a közlekedési koordinátor (az a figura, aki a filmben az autós jelenetekért felelős):" "- A Ponyvaregényben három ugyanolyan Hondát használtunk fel. Kettőt a karambol jelenethez, egyet pedig arra, amikor Butch normálisan vezeti az autót. Amikor a Jackie Brownt csináltunk, Quentinnek és nekem meg kellett
beszélnünk, milyen autók legyenek a filmben. Végigmentünk a szereplők listáján, és amikor elérkeztünk Jackie-hez, Quentin egy kis "átfedést" javasolt. Mondtam neki, hogy még mindig megvan az a Honda, amit Bruce vezetett a Ponyvában... Erre ő:"
"-Kibaszott jó! Csináljuk!"
2. Ordell (Samuel L. Jackson) és Louis (Robert DeNiro) karaktere eredetileg egy Elmore Leonard: The Switch című novellájából származik. Amikor Quentin tizenhárom éves volt, akkor olvasta a novellát.
3. Jackie üzenetrögzítőjére nem más, mint maga Tarantino mester mondta rá az üzenetet:
"You have one message. Sent at 8:06 P.M."
4. Melanie-ék házánál a kaputelefonon még ezek a nevek láthatóak: S. Haig, és J. Hill. Sid Haig egy prominens, hetvenes évek beli színész, játszott pl. a Foxy Brown című filmben, valamint a Jackie Brownban is, ő alakítja az
egyik őrt a börtönben. Jack Hill a Foxy Brown, és a Coffy című filmek rendezője többek között.
5. Azok a király kis sapkák, amiket Samuel L, és Jackie is viselnek a filmben, Kangol márkájúak. Ha valakinek nagyon kell, rendelhet egyet, itt a link
6. A film egyik jelenete egy bizonyos Del Amo Mall közelében játszódik, itt régebben Quentin Tarantino dolgozott videokölcsönzősként.
7. Quentin eddig mindegyik nagy filmjében megjelent szereplőként (Pulp Fiction (Ne Jimizz itt nekem bazmeg Jules, ne Jimizz!!! :) ), Reservoir Dogs, Four Rooms), a Jackie Brown-ban azonban sehol sem látni.
8. A sztriptízbáros jelenet egy eredeti los angelesi sztriptízbárban lett felvéve, ami Sam's Hofbrau néven fut. Quentin:
"Ez a jelenet nagyon fontos, mert én meg a stáb többi tagja ebbe a bárba szoktunk lejárni...". A filmben szereplő táncosnő nem statiszta, hanem eredetileg is ez a foglalkozása, hiszen a stáb egyszerűen csak megjelent a bárban kamerákkal, és miközben piáltak meg szórakoztak, felvették a sztriptízbáras jelenetet...
9. Az egyik jelenetben, ahol Jackie éppen kajál, Quentin átnevezte az eredetileg Tokyo Diner néven futó éttermet Teriyaki Donut-ra, ami egyezik azzal az étteremmel, ahonnan Marcellus hozta a kaját a Ponyvaregényben, amikor Butch a Hondával átgázolt rajta.
forrás: Unofficial Jackie Brown site.
a helyenkénti rossz fordításért elnézést kérek, ha valami nem stimmelne.
Iwoka