Polgármester nagy szakértelme:"A kht. ügyvezetője, Peti Lőrinc egyszer elém tett egy csomagot, hogy tessék, ezek tervek, és én aláírtam, hogy átvettem őket’
„Vagyis a város kifizetett húszmilliót a tervekért a kht.-nak anélkül, hogy bárki megnézte volna, mit tartalmaznak azok a papírok? – hitetlenkedem a polgármester válaszán.
– Ez történt – bólint rá Kovácsné”
„Fodor István és a mögéje felsorakozó nyolc városatya nemcsak a tervek eltűnése miatt neheztel a polgármesterre. Nem értik azt sem, hogy az évente 600 millió forintból gazdálkodó, fejlődésben megtorpant, 18 százalékos munkanélküliségtől szenvedő város miképp engedhette meg magának a Peti Lőrincnek kijáró juttatásokat. A 250 ezer forintos fizetést, egymillió forintos külföldi tanulmányutat, valamint egy, személyi használatra rendelt Mercedest. Nem értik, hogy milyen referencia alapján szerződtette le a város a kht élére az amúgy Budapesten élő, s errefelé ismeretlen férfit. Fodor István számításai szerint a kht vezetője – azon kívül, hogy, nem végezte el a rábízott tervező munkát – a városnak két év alatt belekerült még 20-30 millió forintjába. „
A kilenc új képviselő vezéregyénisége Fodor István mezőgazdasági magánvállalkozó. MÍG A „FÜGGETLEN” NÉPSZABADSÁG A POLGÁRMESTERNEK A VÉGZETTESÉGÉT BEMUTATJA, ADDÍG A KÉPVISELŐK VÉGZETTSÉGÉRŐL HALGAT. FODORT CSAK EGYSZERŰ MEZŐGAZDASÁGI MAGÁNVÁLLAKOZÓNAK ÍRJA (MINTHA EGY KIS SZAKMUNKÁS AKRNÁ FELELŐSÉGRE VONNI A NAGYTUDÁSÚ „SZAKEMBERT”)
PL ” vezéregyénisége Fodor István mezőgazdasági magánvállalkozó” AGRÁRMÉRNÖK A VÉGZETTSÉGE.
A „kilencek”-KÉNT NEVEZETT TÖBBIEK KÖZÖTT VAN ÉPÍTÉSZMÉRNÖK, TANÁR, KÖZGATDÁSZ, KÖNYVELŐ IS.