Taszár:
Nem tudom interpellált-e az ellenzék a Taszári "tolmácsképzés" ellen, de ha nem teszi(tette), súlyos hibát követett(et) el. Az USA miután egy két alpári cikkel felpuhította a D-209-es kormányt, könnyedén ránk nyomta ezt a súlyos terhet, 3000 diverzáns kiképzését Taszáron. Azt hiszem tolmácsokat nem kell katonai táborban képezni, a többit mindenkinek a fantáziájára bízom...
Ezzel egyértelműen kinyilvánítottuk az arab világ felé. erőteljesen támogatjuk az USA háborúját Irak ellen, méghozzá a legdirektebb indirekt módon. Ha ezek után Magyarországon is robbantásos merényletek lesznek, nem kell majd csodálkozni - olyan erőszak spirálba kerülünk bele amelyből nagyon nehéz lesz kimászni.
Mi ezért a köszönet, fizetség? Semmi. A következő parancsig nem rúgnak belénk, mégegyet. Biztos vagyok benne, Románia egy ilyen megmozdulásért "megkéri" az árat... Na ja, ott nemzetin kormány van, nem mosakodó KGB ügynöké.
Szerbia - Montenegro
Formálódik a Szerbia-Montenegro állam, Jugoszlávia megszűnt létezni, rövidesen Kosovo Albániához kapcsolódik. Született egy Szlovákia, amely sosem volt. A betonozott európai határok úgy mozogtak az elmúlt években, mintha semmi közük sem lenne Trianonhoz, Párizshoz. A Vajdaság lenyelve. Még egy apró határkiigazítás sem történt, etnikai alapokon, mely igazságosabbá tette volna a viszonyokat. Nincs még egy olyan ország Európában, amely ezt rajtunk kívül ölbetett kézzel nézte volna. Antall "szolgálatba" lépésekor pedig még Mitterand is megemlítette, hogy ezt a helyzetet rendezni kell...
Persze, ha mi sem akarjuk, úgy nehéz. Nekünk még egy állami Magyar egyetemre sem tellik Erdélyben. Románia már az EU-ban lesz, és még mindig nem lesz ilyen egyetem Erdélyben.
Kik laknak vajjon 30 év múlva Magyarországon?
Az SZDSZ már átnyomta volna a parlamenten az új menekülttörvényt alkotmánymódosítás formájában, ez most nem jött össze...
De az MNO-n már olvastam egy cikket, mely arról szeretne vitázni, hány bevándorlóra van szüksége Magyarországnak...
Kik laknak vajjon 30 év múlva Magyarországon?
Kikkkel szemben kell majd újabb toleranciát tanusítani, kiknek kell majd szociális segítséget adni, kiknek kell még helyet szorítani a költségvetésben?
Nem elég a saját etnikai problémánk, élhető Magyarországot szeretnénk sokan, mint a hollandus, bennünket is lefognak lőni ezért?
Mezőgazdaság
Már hallottam a kormánypárti "jövőbe látást", Mo-nak hanyagolni kell a Mezőgazdasági termelést, modern, fejlődő technológiákkal kell foglalkoznia...
Az élelmiszert majd importáljuk külföldről, mondjuk Dániából, aki még látja a perspektívát a mezőgazdaságban... és ennek megfelelően vezette az EU csatlakozási tárgyalásokat. Vagy pl. Izraelnek, ahol a kibucok megtermelik azt, amit megesznek. Vagy az USA-nak amely hihetetlenül intenzíven támogatja saját mezőgazdaságát. Ők tudják a föld érték, abból bármikor meg lehet élni... Nem biztos, hogy a legújabb MS softverből is mindig, majd.
Lehet, hogy ők tudják, sok más országgal együtt (Franciák, Dánok, Anglia stb.), hogy mezőgazdaság nélkül egyáltalán nem lehet megélni?
Ezek után felteszem a kérdést, így kell nekünk az EU?
Nekem nem.