nextdoor Creative Commons License 2002.12.18 0 0 98
Igazából nem is a szőrhulláson van a hangsúly, nem tudom mi a kellő magasság, egy ember térdelve is nehezen mászik be a házba, melynek belsejében van a lámpa. A dolog ényege az, hogy úgy tűnik, a producerek kutyákat használnak arra, hogy nézettség legyen, hovatovább esemény. A kutyáknak szerintem nemcsak fizikailag nem kielégítő a "gondoskodás", hanem mentálisan silány: három kis fekete rosszcsont, napi tíz percre lát három különböző embert, hallja tőlük, hogy ne ugrálj, menj innen, stb, slussz, más kontakt, nevelgetés, szeretgetés nincs. Izolált környezetben vannak, gyekorlatilag "felnőtt" nélkül, szerintem rossz lesz nekik, ha kikerülnek, nem ismerik a zajokat, a szagokat, szóval pont abban a korukban nem szocializálódnak, amikor kellene.
Szóval elvonatkoztatva a háromkutyáktól, általában gondolkodtam el arról, hogy milyen szemétség, ahogy egyes esetekben "hasznáják" az állatokat, akik ugyan látványosan nem szenvednek, meg nem is fáj nekik, de tudható, hogy nem ideális számukra a dolog.
Előzmény: kismacskáim (97)