A Honvéd legnagyobb húzása az volt, hogy mielőtt megjelentek az igazi nagy pénzek a bajnokságban aláiratott a játékosaival 2-3 éves szerződéseket. Ben Hur szerepét Dávid Kornél töltötte be, az ő lábát nem bilincselték a sülyedő hajóhoz, ám a legeslegrosszabbul egyértelműen Sitku járt (bár ezt ő is keményen elbaltázta). Ezek után került Olajvárosba.
Ha nincs nyugodt környezet, jó légkör Sitku Ernő képtelen elfogadhatót nyújtani. Remek példa erre, hogy a lottónyeremény utólag jól érzékelhetően az ő teljesítményét vetette vissza leginkább. Ahogy Fodor Gerinél a pihentség, fittség úgy nála ez az ami a sikert meghozza és azt megcáfolhatatlanul tudom, hogy nálatok az ilyen jellegű feltételek nem voltak adottak. Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy kizárólag a stex miatt írt volna alá Szolnokra.
Egy kicsit egyébként szerintem rosszul látod a dolgokat. Miért ne mehetne el valaki kevesebbért valahova? Szolnokon tuti, hogy megadták volna neki a korábbi összeget? Mi sem adtuk meg Cziglernek a múlt évit. Ráadásul Czigler is, Sitku is már túl vannak a csúcsponton, mindketten elmúltak harminc évesek.
Mondok egy nagyon kisarkított példát:
Jordan 5 évvel ezelőtt 34 millió $-ért pattogtatott, most pedig 1 milkát keres. Jó tudom, hogy kapásból hasba szúrtok egy csomó ellenvetéssel, de nekem meggyőződésem, hogy Ernőnek a Honvédban voltak a legjobb évei.
Miért nem voltam Szolnokon?
Idén összesen három meccset láttam, mert sajnos nem nagyon van időm szurkolni járni és egy idegenbeli túra nálam mindig egy fél nap és persze egy éjszaka. :-)))