Hát ha már így nekibátorodtunk az alibiernőzésnek...:-)
Nem is tudom, valamikor 98 környékén volt nálunk vezetőségváltás, akkor jött Nyerges és Ökrös új hullámként, leszerződtettük az 98-99es évben Daryll Parkert, aki Mo legponterősebb játékosává gyúrta magát , és fantasztikus évadot tudhatott maga mögött 99-ben.
99-00:döntőt játszunk az Albacomppal, nálunk Parker, Maljkovics, Karcsi, Filo, Stole: remek kis csapat, nem volt ugyan cserénk, de mindenki boldog volt, és eszünkbe se jutott anyázni bárkit is ott fent, (a fehérváriakon kívül :-)). Aztán 2000-2001ben kimondtuk: bajnokságot akarunk nyerni. Soha nem látott és meg nem tett lépések, véget nem érő légióstesztelések Zorán részéről, kicsit ez is lett a vesztünk, túlságosan kiszaladtunk az időből.
Az első, némi ellenszenvet kiváltó döntés itt történt meg a vezetőség részéről. Aki jártas kosárlabdaberkekben, jól tudja, hogy mindig parázs csatákat vívtunk mi szolnokiak a 90es évek közepén verhetetlennek tűnő honvédosokkal. Mészáros, az akkor még fejkendős Boros, Halm, Adderly, Kuzmin, Sitku, Dávid, Orosz...Rém erős csapat volt, és a szövetségtől is megkaptak mindent fővárosi csapatként amit meg lehetett, az az 50 bp-i meg biztos jól szórakozott a huszonikszeres bajnok játékát látva...Nem is értem, hogy miként lehetett azt a csapatot fentartani, mert szvsz egy team mindenkori "erkölcsi" értékét az azt körülvevő szurkolók volumene nagymértékben meg kéne, hogy határozza. Ha ebből indulunk ki, idén a Fehérvárra sem lehet panasz, mármint a nézőszám tekintetében (de csak abban...:-)).
Na és idehozták a minden szolnoki által utált Oroszt, Sitkut, és ezt megfejelték még egy Adderly igazolással. Vagyis a fél honvéd hozzánk jött, és mit mondjak, a gyomrom forgott, mikor a B-közepeseink Sitkut éltették...komolyan mondom. Szerintem ez óriási baklövés volt. Állítom, ha ma még mindig Ivkoviccsal és Alexével játszanánk, sokkal nagyobb lenne a nézőszám is, és elképzelhetetlen lenne egy olyan meccs, mint pl. a Dombóvár elleni...
Sitku lesérült pár hónappal az idény rajtját követően, ez alapvetően meghatározta a későbbiek folyamán eredményességét, és nem szeretném azt gondolni, hogy szánt szándékkal nem játszott jól...Ez mindenképp visszahúzta, ám nem tetszett az ex-honvédosoknak (az sem), hogy Zorán kőkemény edzésterveit végre is hajtatja, ill. legalábbis megpróbálja. Nem ehhez voltak ők hozzászokva Zsoldosnál, akinek keze alatt félgőzzel is bajnokságokat nyertek. Közben centerünk még mindig nem volt, karrierről már régen nem álmodozható Dzinokat próbálgattunk, majd szerb diszkótulajdonost, aki 1000éve BL győztes volt ugyan, de akkorra már úgy lelassult, hogy Czigler 2méteren 1méter hátrányból indulva is 3métert vert volna rá. Ahogy kiszivárgott, hogy Zorán és Koprivica között más is lehet a szakmai és baráti kapcsolaton kívül, Zoránnak mennie kellett, és ehhez erősen hozzájárult az is, hogy Sitkuék a szigorú stílusát egyre nehezebben viselték, állítólag ki is kezdték.
Jött Heinrich (hát persze, ki más mint egy honvédos), és érkezett Lapov Izraelből. 4 centerünk volt, mi számítottunk az egyik legerősebb csapatnak (ha nem a legerősebbnek) a bajnokságban, legalábbis papíron. Erre fel az Istennek sem akart sikerülni semmi, Adderly alibizett, csak röhögtünk Bubiccsal, hogy milyen edzésmunkát végez, Borisz visszaesett, és Karcsi is már csak árnyéka volt egy évvel korábbi önmagának...Adderlyt versenyeztetni akarták Eliottal, de ő köszönte szépen inkább elutazott...Igazán nagyra becsülendő értékekkel bíró sportember...:( Aztán mi csak reménykedtünk, hogy ilyen állománnyal mindenképp ott kell lennünk a végén, 4 jó center, jó bedobósor, hát muszáj...) de mégsem jöttek az eredmények, és fogcsikorgatva sikerült csak kivívni a 4közé jutást Szombathelyen 5mérkőzés alatt...
Szvsz abban az évben, bár hatalmas célok lebegtek előttünk, nem volt szerencsénk (Sitku sérülés-majd motiválatlan játék, Adderly blama, Eliott kábszer, Orosz-törölköző, Walke Maljkovics regresszió...) Rosszul jött ki a lépés, pedig bajnoknak kellett volna lennünk...annyi pénz nem tudom mikor lesz legközelebb. Nem jövőre és nem is azután.:(
Ettől függetlenül nem tetszett Ernő hozzáállása, de a hibát nem csak benne kell keresni. Én sem szeretem, és eleve nem lett volna szabad idehozni őket. Ezt a vezetőség nem látja? És ami Oroszt illeti...
OAZIS