Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9199

Jajaja, igaz amit írtok, ma már Körmend sem azt nyújtja, amit tett pár éve, de ha egy kicsit belegondolunk, szerintetek 10 évben hány olyan tehetség születik, mint Németh Isti? Egynél nem sokkal több... A körmendiek biztos sokkal jobban tisztában vannak Vele, de ez a srác kiskorában mindenfajta sportágat remekül űzött, nemcsak a kosárlabdát, tipikus sportember. Olyan generáció val.szín nem lesz egy ideig sem Körmenden, sem máshol mint az Isti első igazi felnőtt évével fémjelzett (asszem 98)...Szerencséjük is volt, hiszen éppen azért játszatták a fiatalokat, mert nem volt pénz drága légiósra. Nekik ez akkor nagyon bejött...

Ma már nem elsősorban Körmend az etalon nevelésügyileg, de szvsz inkább ők estek egy kicsit vissza, minthogy mi jöttünk volna fel. Oké, ott van nálatok Bencze, a legnagyobb tehetség, de ha jól tudom ő sem fehérvári (győri?), Nunez, Mihalics, de kérdés, hogy mi lesz belőlük...Nálunk Cica, Szasza, de az utánpótlás igencsak halott ügy Szolnokon, vérzik is a szívünk miatta Avassal...:-(( ZTE-Kámán, Mészáros (ő is csak 79es és szolnoki születésű és itt is játszott sokáig...),Simon Bala, stb., és még sorolhatnánk ki mit adott és ad a magyar kosárlabdának...Fodor Geri meg Isti egyébként azért tartoznak a kedvenceim közé, mert 100%osan érvényes lehetett volna rájuk az egyik edzőcimborám örök receptje a jó kosárcsemete kiválasztására vonatkozóan:

1. Végy tíz nyolcéves gyereket
2. Állítsd őket a kosárpálya büntetővonalához
3. Dobj be a kezdőkörbe 8 labdát, és adj parancsot, hogy mindenki próbáljon egyet megszerezni

Az a két gyerek, amelyiknek nem jutott labda, sosem lesz jó kosaras...mondják az örök receptet az okosok... Na most szerintem annak idején Németh Istinek kettő is jutott volna labdából, és azon a kiválasztáson három gyerkőcnek kellett volna hazabattyognia azzal a tudattal, hogy nem leszek kosárlabda játékos. :-) Sok múlik azon, mennyire vagy csibész, akárcsak az életben...na mind1.

Elolvastam még múltkor a Rátgéber chatet az ns honlapján, és egy olajos kérdezte, hogy mikor jön Szolnokra edzőnek. Szerintetek miért nem próbálja ki a férfiligát? Állítólag nem azért mert nem vonza (mint ahogy Istiről sem tudom elképzelni, hogy nem álmodozva gondol az NBA-re, a kosár Mekkájára...), hanem mert a fiúk nem lennének képesek elviselni a stílusát. A nőkkel korábban valami egészen elképesztő modorban beszélt ...nem tudom mennyit hallottatok erről, de le se merem írni, hogy mások elmondása szerint hogy és miket ordítozott pl. időkéréseknél a csajokkal...Persze lehet, hogy ez már legenda része...

Csákány

OAZIS