Értem én, persze, én is csak most szembesülök azzal a jelenséggel, hogy milyen zsenge is lehet a szurkolás egy hazain, ha nem megy huzamosabban a csapatnak. A Filkó névhasználatot meg ígérem kerülni fogom...
Az Ajaxot említed, de azért azt nem szabad elfeledni, hogy az nekik külön fociiskolájuk van, ahová a fiatal tehetségeket tömörítik (ott tanulnak nyelveket mindent, és valóban odafigyelnek a nebulókra, hogy szellemileg is felkészültek legyenek). Ha megnézed, a felnőtt Ajax zömében tizen meg huszonegykétéves "kölykökből" áll, szóval ott az utánpótlásnak elég komoly bázisa van, persze ez a kényes anyagiakra vezethető vissza. Figyelmesek láthatják az izraeli lobogót minden meccsükön. Ez nem baj önmagában, tőlem aztán nyugodtan lehetne az Olaj főtámogatója mittomén mondjuk Isak Grünbauer, csak a lóvét nyomná már ezerrel. :-)
Mindezek ellenére vagy mellett még mindig Körmend ill. Patonay mester tette a legtöbbet a magyar kosálabda felemelkedéséért, hiszen számolatlanul ontotta ki a tehetségeket a keze közül, és valszín teszi ezt még most is...Ha minden város így tenne, már régen nem itt tartanánk, ahol...
Üdv
OAZIS