John Howard Creative Commons License 2002.12.12 0 0 85
No, meglett a Corsa C 1.2 Easy!

Első tankolásra 6.9 l/100 km fogyasztást abszolváltam vele, ebben benne van egy-két olyan "városi", hogy a Kerepesin az Örstől a Mexikói útig majd' egy óra volt a menetidő!

Legeslegelső tapasztalatok: a váltó rendkívül jól "tudja", hogy mit akarok tőle, szerintem nagyon kellemesek a váltási pontok, a gázpedál állásától függően dinamikusan változik a kocsi karakterisztikája: lehet vele "öregurasan" autózni, de ha kell, akár hármat(!) is visszakapcsol (5-ből 2-be) egy menetben, és akkor "hátbarúg" az ülés! :-)

Az érdi emelkedőt is megjártam vele, eléggé meggyőző a 75 LE-s motor teljesítménye, tisztességesen "húz", erőből is, 140-150-nel gond nélkül lehet vele autózni.

Hegymenet: volt egy Dobogókő, és kétszer Normafa (Istenhegyi út és társai); a fel- és visszakapcsolások korrektek, bár nem biztos, hogy egy kéziváltóssal én ennyit gépészkedtem volna, mint "ő"...

A belső kivitelezés is jónak mondható, csendes, semmi nem zörög (még), kényelmes, viszonylag tágasnak mondható. Eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve (~750 km eddig), a többi tapasztalatot majd később...