Előre is bocsi, most nem a kosárlabdáról lesz szó. Elárulok egy nagy titkot: amíg egy kicsit is érdekelt a hazai focinak nevezett akármi, a kedvenc csapatom a Videoton volt (van?), méghozzá az emlékezetes UEFA Cup ezüst óta. Részben ezért néha el szoktam látogatni itt az indexen a fórumukra. Ott találtam az alábbiakat.
Kern szavaival élve: elfogtunk egy levelet. De tényleg, az NS-hez érkezett az alábbi e-levél.
"Tisztelt Nemzeti Sport!
A következőkben leírt infók biztos forrásból vannak. A hét végi Kispest-, illetve Videoton-meccset megbundázták. Nem az én pénzem, a későbbi információkért cserébe odaadtam a nevemet az interneten, mert az informátorom már nem tudott fogadni Ausztriában és Szlovákiában sem. A későbbi bundaeredményekről majd szólok, de ez most az első volt, én is próbáltam, hogy mit tud a gyerek. Ui: (a kispestiek és a székesfehérváriak 20 millió forinttal nyomták kint Szlovákiában és Ausztriában. Majdnem 10-es oddsszal egészen jó pénz volt...) Állítólag lemaradtunk a tuti pénzről. Szlovákiában a hét végén már nem engedtek fogadni a Sopron- és a Videoton-meccsre, és utána estére már a neten is levették mindenhonnan. Aki megkapta a fülest, az kaszált.”
…sőt…
A szlovák tippmixen több nappal a forduló előtt levették a tétlapról a Matáv Sopron–Kispest (4–2), és a Videoton–Békéscsaba (1–3) találkozókat, mert a magyar bajnoki mérkőzésekre feltűnően sok pénzzel fogadták meg a később kialakult végeredményeket. Információink szerint nem ez az első eset, hogy a környező országokban letiltják a magyar meccseket, mert szokatlanul nagy összegeket tesznek a fogadók – és mind ugyanazt tippelik. A kínos ügyről már a CNN is beszámolt, pedig az amerikai hírcsatorna ritkán foglalkozik a magyar futballal. Az érintett csapatok képviselői cáfolják, hogy megbeszélt eredmények születtek volna.
Lehet, hogy ezt már mindenki tudta, ez esetben vegyétek semmisnek a dolgot.
Hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba:
Hajrá OLAJ!