glacibacsi Creative Commons License 2002.12.12 0 0 744
Sziasztok!

Hát.... a "nászéjszaka" után elég vegyes érzelmeim vannak.

A gép kezelhetősége, a képek minősége, sőt, még a videók minőségeis nagyon, azaz NAGYON jó! Még akkor is igaz ez, ha csak esti képeket tudtam csinálni (kinti szürkület, beltéri vakus képek).

Amivel viszont nagy bajom volt: az a képek letöltése.

Remélem tud nekem segíteni valaki a problémám megoldásában (szerintem ez a 2800-nál is előfordulhatott).

Első megmozdulásomként felraktam a FinePix Wiever programot a gyári lemezről. Szépen fel is települt, restart, meg egyebek.... ok minden. (Win 98SE rendszerem van).

Gondoltam be is töltöm az első képeimet. Miután csatlakoztattam a gépet és bekapcsoltam elindult a FinePix Wiever és szépen betöltötte az index képeket. Először kijelöltem egyet és áttöltöttem a C:-n lévő célmappába. Siker! Még egy-két kép... ez is sikerült. Gondoltam ne lacafacázzunk, mindet kijelöltem és az automatikus mentéssel megpróbáltam elmenteni. A második kép mentése közben, kb. a felénél megált az áttöltés. A fényképező kijelzője pirosan égett (folyamatosan), mintha adatfolyam lenne, csak éppen nem volt.
A gép pedig lefagyott. Alt-Del-Ctrl, plussz a program megszakítása segített a dolgon.

Nem húzom sokáig az időt. A lényeg, hogy a képeket csak egyesével, két-három nekifutásra (darabonként) tudtam áttölteni a számítógépemre. Ugyanez a probléma jött elő WinCommander, ACDSee, Intéző és PSP használata során is.

Közben uninstalláltam a FinePix Wievert, az USB drivert, amit újra telepítettem. Sehogyan sem jó. Az eszközkezelőben az USB eszközök között egyébként látszódik a fényképezőgép.

Segítsen valaki, hogyan tudnám megoldani a problémát.

Köszi minden segítséget.

Csite: jönnek majd a fotók is, csak előbb működjön a letöltésem.

sziasztok

lacibacsi