slate Creative Commons License 2002.12.11 0 0 68
Sziasztok!

Én csak azt mondom dögöljön meg a matáv.
A történet röviden:
Felhívtam őket hogy szeretnék adslt.
Azt mondták fizessek be kb 13 ezer forintot.
Kihúzzák a drótot.
Megnézik lehet-e adsl.
Ha mégsem lehet és visszamondom a drótot akkor fizessek be még 20 ezret.

Szerintem ez aljasság, és a Versenyhivatalnak, meg az Informatikai minisztériumnak, meg a még nem tudom kicsodának az édes alsónadrágját!

A történet hosszan:
Nyilván mindenki tudja, hogy árukapcsolással kötnek adsl szerződést. Meg kell rendelnem egy komplett előfizetést akkor is ha nincs rá szükségem. Ez talán még rendben is volna, ha az általam IGAZÁN megrendelt szolgáltatást tudnák adni. De nem tudják, a hivatalos tájékoztatás szerint "talán"(sic). Hozzáteszem ahol én lakom ott csak adslt lehet venni. Azt még el tudnám fogadni, hogy technikailag nem lehet megmondani, hogy lehet-e adsl vagy nem amíg nincs ott a drót. De miért kell előfizetést vennem? És miért kell belépési díjat fizetnem mikor be se lépek? Nem akarok telefonálni, azt nem hiszem hogy a telefonálás letiltása olyan nehéz lenne technikailag. És miért kell büntit fizetnem egy szolgáltatás igénybe nem vételéért amit nem is akartam soha igénybe venni?

Pl tegyük fel hogy csak én árusítok villanyt ebben az országban. Emellett szolgáltatok mondjuk kábeltévét is. Tegyük fel továbbá hogy olyan technikai kondíciók vannak hogy a kábeltévé kábele és az áramdrót ugyanabban a nagy bergman csőben jön. Ha a júzer áramot szeretne akkor megrendeli szépen a kábeltévét, akkor kihúzzák a bergmancsövet, aztán megnézik hogy a helyi adottságok mellett lehet-e áramdrótot húzni abban a bergmancsőben. Ha nem akkor fél évig néznie kell a kábeltévét ha akarja ha nem, különben bünti. Így könnyű pénzt keresni.

Tisztelettel
slate