stevebi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 4544
"a stilusod folenyes, es nem lattam meg, hogy Akosrol jot is irtal volna. "

Ez egy tökéletes jellemzés róla. Az arc azt hiszi, hogy vki - így ő is - attól lesz entellektuel, ha fikázza az adott művészt. Jó, jó, odaveti, hogy "Ákos kiváló popzenész", de sokkal nagyobb súlya van a negatív véleményeinek. Ezért írtam, amit írtam, hogy ez a mai kor tipikus, felsőbbrendű, sznob újságíró-attitüdje. Ő ilyennek akar látszani.Ilyen pl. a Pesti Est, Wanted, Réz András és gyakorlatilag az index is. Egy kézlegyintéssel elintézi e topic Ákos-rajongóit(a poén, hogy el is hiszi, hogy igaza van), hogy aki csak pozitív dolgokat ír és csak áradozik, az a szemellenzős rajongó. Ez vonatkozhat a 14 éves fiúcsapat-rajongó lánykákra, de tudtommal e topicban nincs ilyen. Azt hiszi, ettől lesz sikk, kiemelkedő, mondhatni filozófikus.
E topicban szinte mindenki ismeri Ákos életpályáját, munkásságát, így ennek tudatában alakult ki az Ákos kép. (melyben persze vannak negatív dolgok is, de nem a fent leírt stílussal elővezetve) 10 éve én is nagyképűnek tartottam, de akkor még nem ismertem. Amióta beleástam magam a munkásságába és ugye ismerjük a honi zenei ipart, így már jóval tisztábban látom, hogy ez az Ákos image nem nagyképűség, hanem egy egészséges büszkeség, precizitás, felelősség azért a munkáért, amit ő megalkotott és amivel jóval a hazai 'műfaj elitje' fölött van. Úgy érzem, a profizmusa miatt erre minden joga megvan. Ezért zavar, ha a fent leírt felsőbbrendű stílusban holmi üldözési mániában szenvedő egyének csak úgy lefikázzák. Gyakorlatilag egyetért az Ákost politikailag kóstolgató cikkekkel, ezért veti be a 2002-es politikai életben 'divattá' vált 'zseniális' szóhasználatok tömegét. Ezzel akarja osztani az észt... Ezért is írtam le, hogy gondolkodás nélkül ne dobálózzunk feleslegesen az 'árokásó' kifejezéssel, mert teljesen más a tartalma, más időszakra kellene ráhúzni e fogalmat. A világért sem akartam itt politizálni(hisz' én is hangoztattam korábban, hogy nem ez a helye, ráadásul abszolút nem érdekel ki jobbos ill. balos; kivéve a média hiteltelen, hazug katonáit, mert nekik óriási a felelősségük!!), de mivel az 'okos' emberünk e túlharsogott kifejezéssel él a legtöbbet és még mindig a politika tüzében ég, fontos volt e példa az ő szemszögéből kiragadva, hátha megérti....bár a tantusz nem esett le neki, mely azt is bizonyítja, hogy az önmagába vetett egoista hit légvárakra van felépítve.