Na, tegnap Sonyt kellett szerelnem!
(SLV SE-1000E 7 fej, tuti szupergép) Az egész elôlapja lenyílik, mindenféle gombokkal, meg jog tárcsával meg mindennel együtt. A Sony kifejlesztette az ilyen mozgó részek áramellátására a kék fóliás megoldását, amire grafitszerű anyagból van nyomtatva az áramkör. Ez egy darabban van, a különbözô gombok meg gombcsoportok pedig egy-egy más ellenállású, szintén festett csíkkal kapcsolódnak a tápáramhoz, és amennyi visszajut a procihoz, abból tudja hogy mit nyomtál meg. Kicsit érzékeny. Az egész pult összes gombja erre nyomogat rá, és egy kis farkinca kilóg, ami az elôlap alatti panelen egy konnektorba csatlakozik. Hozzávetôleg 15 érintkezôje van, 26 gombhoz, és a jog/shuttle tárcsákhoz.
Elôször azt kezdte csinálni, hogy a pult le-fel hajtásakor a pause funkció működésbe lépett, tehát elindítás után fel akartam csukni, erre megállt a film. Lehajtáskor egy képkocka léptetés. Nem baj mondom, majd a távval irányítom. Na aztán tegnapra már odáig fajult, hogy minden gomb funkciója összekeveredett. Konkrétam a play ha valamit is csinált, akkor az rec volt... kafa. Stop, stb vagy semmi, vagy átváltott a kijelzô hátralevô idôre, vagy LP-re, mikor hogy volt kedve.
Na, széjjeekaptam, hát persze az a kis csonk, ami a konnektorba megy, minden egyes csukáskor picit mozdulni bír. Gyanús. Kiszedtem a kék fóliát, ott a tövénél fel van ragasztva egy erôs, fehér vivôanyagra. Nézem az érintkezôket, hát minden csatlakozási pontnál le van kopva a grafit. Kvázi össze-vissza kontakthibásodott a legtöbb láb. Párszor ki be húztam, tisztitottam, semmi hatás, viszont az egész grafitot kezdték lekoptatni a kis karmok az aljzatban. Na mondom ennek a fele se tréfa, ilyet nem tudok festeni! Megoldás: fogtam, és ollóval levágtam 1mm-t a csatlakozólábak végénél, így egy vadi új, szűz grafitfelület érintkezik az aljzat karmocskáinál. Ennyi. Mindez szakszervizben a komplett kék fólia cseréjével kezdôdne, tippem szerint 2-3 hét és olyan 40ezer Ft, + munkadíj, (mivel a pultot állati nehéz szétpattintani mert 57 fül tartja össze) még egy tizes.
Tehát tegnap spóroltam egy ötvenest! Juhhéjj!