Hi!
Ugye a mobilon lehet futtatni JAVA alkalmazásokat. Jó esetben ahhoz hogy ilyet írjál, kell egy fejlesztői környezet (pl. Borland JBuilder Personal - magánhasználatra ingyenes) és a java package-k amiket ha beimportálsz, tudsz funkciókat elérni (pl. menüket kirakni, rajzikálni, zenélni). A Siemens Mobility ToolKit (SMTK)-ban benne van az a Java package ami a fejlesztéshez kell, elég jó doksi, meg egy C55 szimulátor (!!! ezt érdemes magában is megnézni, COOL!) a debuggoláshoz. (persze ennek az egész bekezdésnek akkor van értelme ha ismered a JAVA-t, vagy ha érdekel, utánaolvashatsz.)
A másiknál lehet hogy hülyeségeket fogok írni mert nem teljesen vagyok guru a témában, de a C55 ismeri a HTTP protokollt, attól függetlenül, hogy nem tud megjeleníteni HTML oldalakat. Az igaz, hogy a Pannonnál az általánydíjas WAP nem vonatkozik a HTTP elérésre (azért úgy tudom percdíjat kell fizetni). Na szóval keresel egy szimpatikus logót b/w-ben. felteszed a TAR-ra vagy más weboldalra. Ráugrassz a mobilról a böngészőből (vagy SMS-ből) a címre (http://www.tar.hu/xxx/xxx.bmp pl.) erre tölti le mint kisangyal. animációkat és csengőhangokat is uez.
már szórakoztam vele, egy kis oldalon gyűjtöm a hülye logókat, meg dumálok öcsémmel (zenéket szerez a gyerek) többszólamú csengőhang ügyben.
Ha esetleg érdekel (és eddig még nem hallottál róla) vannak doksik a Siemens-nél (és nálam is) a logók, animációk, csengőhangok formátumaival kapcsolatban.
RN.