Szia!
Autópálya: Az 1.2-essel szerintem a 140km/h a biztonságos. Én afölött nem merek tartósan menni, egy kicsi kocsi nem való arra. Egyébként 140-ről 160-ra gond nélkül felmegy, ha mondjuk gyorsabban le akasz tudni egy előzést, sőt egyszer sík egyenes terepen elérük a 173-at 3 emberrel átlag 90kg/emberrel... :-)
Nekem másfél éves, 7 hónapig egyáltalán nem zörgött, most a műszerfal középtájáról jön néha műanyag rezonancia de csak négyesben 90 körül. Meg a bal oldali ablak ablaktekerő nyikorog ha le van húzva az ablak. Ez amolyan Opel kényelmetlenség, a szervízben bezsírozzák és eltűnik. Ezek a zörgés dolgok 4 miller alatti autóknál sajnos elég gyakran előfordulhatnak, pláne ha sok rossz úton jársz, padkára állsz föl stb.
A hangszórókat soha nem néztem, nekem a Comfort felszereltséghez adott gyári 6 hangszórós van. Szerintem tök jól szól, de azért autópályán 130 fölött már nem élvezetes, inkább csak háttérzene.
Na igen, ha németország - magyarország ingázásra szeretnéd használni, akkor szerintem egy 1.4-essel jobban jársz. Az 1.2 is bírja, de autópályán hangos, mert elég sokat pörög a motor autópálya tempónál.
Fontos, hogy 2002-es gyártású Corsa-t vegyél, mert a kezdeti szériáknak sok gyermekbetegsége volt amit már javítottak azóta.
üdv,
Hapzi