Helló Saughassy!
Na akkor én megmondom neked a tuti frankót: tökmindegy milyet veszel!
Eddig én is úgy voltam vele, hogy minden ilyen "szórakoztató elektronikai" beruházásom előtt egy halom információt összegyűjtöttem a mások által ajánlott készülékekről. Hazai és külföldi technikai levlistákat és fórumokat olvastam végig az adott termékekről és kigyűjtöttem ki hogyan véleményezi az egyes készülékeket.
Termékkatalógusok tucatjával a hónom alatt jöttem ki a márkaboltokból, hogy otthon aztán összevessem a különféle gépek gyári specifikációit.
Egyszóval mindent megtettem, hogy kiválasszam azt az egyetlen "tuti" gépet, amely (adott árkategóriában) üti mindegyik másikat. Miután ez megvolt, elmentem az üzletbe, lecsengettem a lét a készülékért, hazavittem és otthon a használatba vétel első órái után egyre sűrűbb anyázások közepette kellett rájönnöm, hogy a kiválasztott ketyere - amit oly sokan oly meggyőzően ajánlottak - ugyanolyan szar, mint az összes többi...
Szóval szerintem ha csukott szemmel leemelsz a polcról egy gépet, ugyanannyi esélyed van arra hogy kifogj egy viszonylag használható masinát, mintha különféle emberek véleményétől indíttatva elkötelezed magad egy típus vagy egy márka mellett. Arról nem is beszélve, hogy ma már a különféle márkák jórészt ugyanazt a mechanikát rejtik (Aiwa=LG=Samsung=Panasonic, stb..).
Legfeljebb az árkategóriákkal lehet behangolni _valamelyest_ a minőségi paramétereket. (De ez sem igaz minden esetben. Pl. Sony: drága mint állat, és közben egy hulladék az egész.)
Maximum annyit tudsz tenni, hogy adott összeghatáron belül megnézed a készülékek szolgáltatásait, és amelyik neked a legszimpatikusabb azt megveszed (aztán reménykedsz benne, hogy a kiválasztott szolgáltatások valóban működni is fognak... lásd Samsung gyorskeresés üzemmód...)