Kedves Naplóm!
Eladtam egy hirdetést! Már az első nap. Nagyon boldog vagyok, őszintén szólva volt egy kis félsz bennem. Igaz, hogy kicsi, 1/8 lapméretű, 4 szín color. 50 000 forint az ára, és ebből 5000 forintot fogok kapni bruttó, ha már megjelent a lap, és a megrendelő átutalta a pénzt. Holnap nem kell menjek dolgozni, mert munkaviszony melletti vállalkozó leszek, és megyek kiváltani a vállalkozói igazolványt, csak úgy tudok a hirdetési jutalékomhoz jutni. Sajnos nem kerülhető ez meg, mint ma kiderült, mert a lap csak minimálbért tud fizetni.
Sokat várakoztam az iroda előtt, Menyákovics Lilike elfelejtette, hogy mára beszéltük meg, kicsit meg is voltam szeppenve 1/2 11 tájékán, amikor még nem jött senki. 11-kor engedett be egy csinos lány, aki nem tudott semmiről. 1/2 2-kor el kellett jöjjek, mert ment haza, és be kellett zárnia az irodát. Őszintén szólva egy kicsit zavart, hogy sokszor elkérte tőlem a telefont, és magánügyeket intézett, amíg én tűkön ültem. Remélem van, vagy lesz másik távbeszélő készülék is.
Kedves Naplóm, annyi mindent írnék még, de le kell zuhanyozzak, nagyon megizzadtam az irodában, erősre van állítva a központi fűtés, és az új téli öltönyöm is melegebb mint gondoltam, a nyakkendőmet pedig nem tudom még, hogy illik-e meglazítani, vagy a zakómat levenni. Nagyon jólesett volna, nem baj, majd elválik mik a helyi szokások.
Az előbb hívtam Mocsót, kicsit meglepődtem, egy általam ismeretlen női hang mondta, hogy már elment Párizsba. Lehet, hogy kiadta a lakását?