Takács Géza Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1
Kedves Naplóm!

Ma nagy meglepetés ért. Amikor a déli Híradót néztem, megcsörrent a telefon, és Dr. Erdeyné Menyákovics Lili közölte velem, hogy felvettek. Holnaptól van rendes állásom. Nagyon boldog vagyok, reklámügynök leszek egy nemsokára induló lapnál. A lapot az általam szerzett reklámbevételekből fogják fenntartani, egy kis politika, gazdaság, némi szex, sok-sok humor, horoszkóp és keresztrejtvény is lesz benne. Reggel kilenckor kell jelentkezzek Menyákovics Lilikénél, de már most lapozgatom a telefonkönyvet, és egy négyzethálós füzetbe írom milyen cégeket fogok felhívni holnap. Lesz egy önálló telefonom, és egy íróasztalom is. Úgy hallottam, hogy a reklámügynököknek nem könnyű a munkájuk, de nagyon jól keresnek.
Örömömben felhívtam Mocsót, és haladékot kértem a 20.000 forint tartozásomra. Nagyon rendes volt, azt mondta, szívesen ad még ötszáz Eurót, amíg összeszedem magam, forintja nincs, mert most volt a pénzváltónál, mennek Csengével Párizsba. Ettől elszomorodtam. Hiába, az öröm nem jár üröm nélkül.

Most szaladok Mocsóhoz a pénzért, aztán a pénzváltóhoz, és veszek egy öltönyt, mert nem hinném, hogy a kissé kopottas, gyűröttet, ami rajtam van, holnapra ki tudják tisztítani.