Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.04.01 0 0 87
csinnKA: Köszönöm, hogy ilyen aggodalommal és segíteni akarással fordulsz felém! Hidd el, nagyon jólesik! Nevezhetlek akár az őrangyalomnak is! Valóban hiszem, hogy mindent meg lehet - sőt kell! - beszélni, de nem mindegy, hogy a másik erre hogyan reagál. Vőlegényem engem is mindig megnyugtat (legalábbis azt hiszi), de sokszor azt látom rajta, hogy inkább mindenre igent mond, csak szabaduljon, aztán úgyis mindent úgy csinál, ahogy ő akar. Igazából nem lehet ilyen téren panaszom, hiszen 100%-osan meg akar felelni nekem. De ugye a mama is ott van, akinek szintén meg akar felelni! Egy seggel meg két lovat megülni tudvalevőleg nem lehet! Hát ez a nagy gond!!!
Angyalka:
Neked azt tudom mondani, hogy a féltékenység tényleg szörnyű dolog! Megéltem mindkét oldalát! Négy évig éltem egy fiú mellett, aki még a szélre is féltékeny volt, ha az megsímogatott. Utána pedig én tettem tönkre emiatt egy kapcsolatot, bár abban azért volt egy kis igazam - valljuk be, ezt mindegyikünk így gondolja, mikor ő rendez nagyjelenetet! -. Szóval, már amikor kialakult kettőtök között a dolog, már akkor is tudtad mivel keresi a kenyerét! Akkoriban nem voltál féltékeny? Bár, ha már akkor megérintett valami, akkor az ár sodor.... nehéz kiszállni, és mondjuk meg őszintén ... olyan jó, amikor a szerelem kibontja szirmait!!!
Szóval, én is féltékeny vagyok, de mivel már egy kapcsolatom rá ment erre és persze elszenvedője is voltam a lelki terrornak, tudom mit kockáztatok! Ha fontos neked ez a kapcsolat - és miért ne volna az? - akkor próbáld meg azt, amit én is teszek: Belenézek a tükörbe és azt mondom, ilyen csajt úgyse talál, mint én! Nagyképűen hangzik, de hidd el sok függ attól, Te mennyire fogadod el magad! Önbizalom! Nagyon fontos! Egyébként meg, ha meg akar csalni, teljesen mindegy vannak e körülötte csajok, vagy sem! Ha meg nem akar, lehet körülötte milliónyi szexbomba is, akkor se teszi meg! Az kétségtelen, hogy a kísértés nagyobb, de azért vagyunk emberek, hogy ezeken az ún. ösztönökön felülkerekedjünk! Ez tesz minket emberré az állatok között! Hidd el, ha komolyan szeret, nem csal meg! Nem kockáztatja a házasság esetleges tönkremenetelét! Ha esze van nem teszi! Főleg, hogy mostmár nem csak érted van felelőssége......Biztos persze ebben sose lehetsz! Nekem volt egy barátom, mindenki azt mondta, hogy ez a fiú imád engem! Aztán mégis.... De benne nem alakult ki a felelősségtudat, és én pontosan úgy visellkedtem, ahogy Te! Féltékenységi rohamokat kaptam, amivel megerősítettem benne, hogy ő álmaim netovábbja, ezáltal már sokkal nagyobb lelkesedéssel indult a lányok után, hiszen ő valóban klassz srác lehet, ha én ennyire odavagyok érte..... Szóval, ami fontos - és hidd el tapasztalatból mondom - tanuld meg elngedni! Ne jelenetezz! Nekem is nehéz volt, de kezdem megtanulni! Mert meglehet!
Én azt mondtam a páromnak - a jelenleginek -, hogy VÁLTOZNI hajlandó vagyok, de MEGVÁLTOZNI sose fogok! Ha toleráns segíteni fog neked! Hidd el, neked is jobb lesz, ha nem állandóan kombinálsz, hanem felülemelkedsz ezeken a dolgokon!
Tehát:
1. Szeresd magad, növeld az ÖNBIZALMAD!
2. Ne engedd, hogy azt higgye Ő pótolhatatlan, ne érezze, hogy nélküle nem tudsz élni!
3. Ne jelenetezz, ne éreztesd Vele, hogy Ő milyen frankó srác, akinek milliónyi csaja lehetne!
AZT ÉREZZE, HOGY NEM TE VAGY SZERENCSÉS, HANEM Ő, AMIÉRT ILYEN FELESÉGET KAPHAT, MINT TE!, hiszen Neked is lehetne milliónyi jobbnál jobb pasid, ha akarnád, SEMMIBEN SEM KÜLÖNB Ő, MINT TE!

Ha nem értesz egyet velem, írd meg! Legalább én is tanulok Tőled!
Sok szerencsét! :-))