Canis Creative Commons License 2002.11.29 0 0 199
MmBálint, nem vagyunk egy hullámhosszon. Volt egy vitám annak idején - valamikor tavaly szeptember magasságában - nímanddal, amikor a leginkább békülékenynek szánt hozzászólásaimra kaptam a leghevesebb reakciókat. Ne magyarázd ezt úgy, hogy én esetleg jobbnak tartanám magam nálad, meg ilyesmi, egyszerüen én vagyok a MacIntosh, te az IBM, vagy fordítva. Ez is nagyszerüen példázza, hogy értelmetlen ilyen témában vitatkozni.

Ritkán írok indulatból, az elözö hozzászólásban viszont kétségtelenül volt - de csak az állításaimat kétségbevonó hangokra adott reakciómban. Azonban a kijelentéseimet továbbra is fenntartom, hazudni nem szoktam és aki csak leghalványabban is erre utalgat, azt ugyanígy fogom rendreutasítani.

A minösítgetéseket hagyjuk, olvasd el az elözö néhány hozzászólást, egyszer sem utaltam semmi olyanra, hogy akár ateistának, akár másnak tartanálak, és igyekeztem korrektül válaszolni mindenkinek a kérdéseire.

Nézd, az én egyik vesszöparipám, hogy a Bibliát ma nem vesszük komolyan, magyarázgatjuk, finomítgatjuk, ezért igyekszem - többnyire sikertelenül - komolyan venni. Ebben vezetömnek Sören Kierkegaard: A keresztény hit iskolája c. müvét tartom (jellemzö, hogy Anti-Climacus álnéven adta ki).
Végül a vitáról:
Miért van vita? szól a kérdés. Azért, mondom, mert a vitázók egy része nem érti, hogy miröl van szó - nem azért, mert gyengeelméjü, hanem mert a gondolkodása képtelen befogadni egy más jellegü logikát. Erre Te kifejezted fájdalmadat, hogy ledisznóztam másokat stb. Jó, legyen. Felhozol egy példát (195), miszerint beszélni kell, meg adni, meg stb. Erre mondtam én, hogy a beszélgetés nem egyenlö a vitázgatással, és egy bibliai idézettel támasztottam alá. Nem vitázni, hanem hirdetni. Miként értelmezzem az erre adott reakciódat: A topik címe: "Miért a hit váltja ki a legtöbb vitát?" - tehát: a hitröl, és az ahhoz való viszonyról beszélgetünk.Nos én is arról beszéltem.

Végül nem fogok emilben levelezni Veled, mert nem rejtegetem a véleményem. Eddig egyszer sem kértem moderációt senki miatt, nem vagyok híve annak, hogy véleményeket rejtegessünk. Emilezzünk, ha valami személyeset akarsz (találkozót stb.) de feltételezem nem erre gondoltál.

:-) Tisztára úgy beszélek mint udvari.

Előzmény: mmBálint (198)