Hi evribodri!
Civ rulez, Civ3 a legjobb (bár a kettőhöz képest egy-két dolog azért hiányzik)!
Van multis civ a neten?
Hol lehet leszedni? (majd keresővel ránézek)
Egyébként a civ igen sok változatával játszottam már, de sajnabajna egyik se volt multis. Az meg nem egy nagy élvezet, hogy könnyebb fokozaton simán lenyomom a gépet, nehezebbeken meg csal, mint a rossz baj (deityn pl. mindenhez csak fele annyi pajzsot kell összegyűjtenie). Haver ellen, az lenne az igazi móka!
A nyerő taktika nehezebb fokozatokon kb. ugyanaz, mint a többi civben: az elején és a közepén valszeg a gép fog vezetni technológiailag, úgyhogy jó sok várost kell építeni, CSAK a kulcsfontosságú csodákra hajtani, aztán már (némi szerencsével) a te oldaladon lesz a fölény. Apropó csodák: úgy tudom, az első részben "hasraütésszerűen" építi a csodákat a gép, nem pajzsból! Ez igen kellemetlen, de van egy kellemes vonása is (bár ez csalásgyanús): minden körben mentés, aztán ha a gép "épített" egy csodát, visszatöltés.
Az első részben azt utáltam legjobban, mikor az ellen bármikor tudott szövegelni nekem, bezzeg nekem diplomatákat kellett gyártanom, hogy kommunikálhassak őfelségével (ezt a winciv-ben megoldották). Amúgy korának mérföldköve a szg. játékok terén, hiányosságaival együtt is!
Hali!