Hozzászólásodban írod: "aki igényes a munkájára és reális áron dolgozik és szereti a munkáját" Ezen mindketten mást érthetünk.
Szerintem Te, a számodra megfizethető, jó minőségű munkát érted, amit adott esetben olcsónak, de legalábbis nem drágának tartassz.
Én reális ár alatt azt értem, hogy a szaki végezzen kifogástalan munkát, de keressen annyit a munkájával, hogy ne kelljen sokkal többet dolgoznia mint amennyit alkalmazottként dolgozna, térüljenek meg a költségei (az anyagot most ne vegyük ide) mint közterhek, adók, TB. stb., szállítás- közlekedés, az eszközeinek amortizációja és ami még fontosabb az árban legyen egy elfogadható hányad fedezet a technikai és technológiai fejlesztésre (új és korszerű gépek, szerszámok, új anyagok és eljárások), azon kívül saját magát is tovább képezhesse szakmailag (ami idő és pénz). És még lehetne sorolni.
Ha nem igy tesz, -mint ahogy látni erre sajnos sok példát- feléli lassan saját vállalkozását, szakmailag pedig elavul a tudása. Az 1-2 fős vállalkozásoknál ez gyakori jelenség.
Tehát szerintem a reális ár bizony nem mindíg olcsó, de kapni kell érte minőséget, gyorsaságot, korszerű, megbízható és esztétikus kivitelezést, garanciát. Mert így reális.