tictac88 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 131
Amint látom, sikerült felpezsgetnem a topikot. OK, akkor kezdjük megpróbálok rövid lenni.

-Fred >>Ahogy egy fővárosi vagy egy vidéki között is nagy a különbség<< A téma már adott volt, rittyen tony (64)(66) “Iszonyú budapesti rokonok” topikjával.

-Érzékeny >>milyen különbséget látsz a fővárosiak és a vidékiek között ?<< Kérdezz meg egy vidékit, majd ő felsorolja neked, igaz egy kicsit hasonlónak fog tünni, mint amit a fórumban olvashatsz.

-Charlie Gordon >>Ha itt vendégeskedik, ne akarja ránkerőszakolni a saját életvitelét és szokásait. És ne mondja meg nekünk, akik ismerjük a helyi dolgokat, hogy milyen nagy barmok vagyunk, hogy XY-ra szavaztunk.<< És valyon kik szidják minden áldott nap, az aktuális amerikai elnököt, az amerikai kocsikat, az amerikai gyors éttermeket, amerikai filmeket ... Egyébként ahány ház, annyi szokás, nem is beszélve arról, a szomorú dologról, hogy a fehér emberek családjai, még rövid ideig sem tudnak közös fedél alatt lakni.

-AgentOrange >>Én is vidéki vagyok, de ettől még nem érzem magamat kevesebbnek...vagy kellene?.-))) << Ugyanúgy vélekednek a külföldön lakó magyarok is. A szellemileg leépült és tájékozódni képtelen rokonaid, meg világosítsd fel, elvégre vérszerinti rokonok vagytok és nem ellenségek. Hagy örüljenek, hogy milyen sokra vitte az ő magyar rokonuk.

-Fred >>A csomagokról én is tudnék mesélni! Pl. nem tudom miből gondolta, hogy nálunk nincs só?<< Miért, volt már német jódozott sód odahaza? Tuti, hogy megpukkadt az irigységtől a szomszéd asszonyod. Öt éve még én is tettem érdekességként Fiji vizet a csomagba, pedig Magyarországnak van az egyik legtisztább ívóvízkészlete. Miért kérdezze meg a rokonod azt, hogy mit hozzon neked? Akkor az nem is ajándék, hanem megrendelés vagy még rosszabb, segély csomag. Ez az ajándékozgatás az egyik legnagyobb buktató a kapcsolatokban, pláne a rendszerváltás óta.

-Pali Bá, >>A legszűkebb családomtól eltekintve nem rajongok a rokonságomért úgyhogy a "végre együtt a család" belőlem azt váltja ki mintha Freddy Krügerrel kéne töltenem a szentestét.<

-Goldman asszony,>>az _igazi_ amerikai szeret a legjobban, akihez rokonilag semmi közöm.<

-Topicgazda, aranyos vagy, de jobb lesz vigyázni, mert már elég forró a talaj erre. :-))
Érzelmileg kapaszkodunk a hazai gyökerekbe, amit sokszor teljesen félre értenek. Ez olyan téma amiben soha sem fogunk közös nevezőre jutni, hisz mind a két oldal meg van győződve a maga igazáról. :-(

Köszönöm, hogy meghallgattátok/elolvastátok a véleményemet. Mindenesetre jobb az, ha az ember mind a két irányból látja a dolgokat. Ugyanazt kívánom nektek is és legyetek jók, mert az jót tesz majd a szépségeteknek. ;-)

Előzmény: Goldman Emma (130)