Én még ide nem is írtam :)
Előre szólok, nehezen emészthető mások számára az ízlésem :)
A lényeg, hogy szinte MINDENféle zenét szeretek. Nem az dönt nálam, milyen igényes, nem az, hogy milyen stílus, ezek nálam nem kizáró okok.
De a legtöbbre a klasszikust meg a jazzt értékelném, utána jönnek mondjuk az igényesebb rockok, mint pl. REM, GNR, Metallica, stb. Aztán (higyjétek el) technobol is vannak komplexebb számok, amik a maguk szintjén ugyanolyan értékesek, mint a fentebb említettek...
De bejön a Nirvana, néhány mai tuctuc, niggerrap is :)
Valahogy nekem az a lényeg, milyen érzést tud átadni az egész, ez adja meg a fő művészi értékét, nem kizárólag az, hogy milyen komplex, hány hangszert használ, milyen elemek fordulnak elő benne. Ez nem mérhető dolog, de valahol mindenkit érint, vannak olyan dalok, amik örökérvényűek, kisgyerektől tatáig mindenkire hatnak.
Ezért nyilvánvalóan úútálom az üzleti szándékkal készített "zenék" nagy részét, ezek nálam bele sem férnek ebbe a fogalomba. Sajnos, ilyen a magyar könnyűzene 98%-a, és mint tudjuk, a csapból is ezek folynak :(
Viszont az is egy alapigazság, hogy ha valamit sokat hallgatunk, az előbb-utóbb óhatatlanul megtetszik, akár csak tudatalatt is. Ezért nagy a felelőssége az ilyen szemetet gyártóknak, mert amit nyomnak, azt szereti a nép, mindegy, hogy mi az. Itt a bibi...
Kiicsi gesztenye :)))