Haliho!
Req999:
"Olvastad a Scythe-on a "Miért épp sátánizmus" című írást? Mindegy. "
Annelkul nem irnek ide. Nem hianyzik nekem egy RTFM. De most ujraolvasom... ;)
(mellekvagany: ha jol tudom, O-Yama egy kinai isten japanositott neve)
Nos, megvolt...
Nem ertem, hogy hogy fugg ossze a kovetkezo ketszer ket dolog:
-a satanizmus "satanjat" a lenti cimen is megtalalhato satankepbol kell eredeztetnunk.
-"A Névtelen Ideál tehát provokálni kezd."
Valamint:
-"Az, hogy az emberek nem bíznak önmagukban, nincs önbecsülésük, jobbára gyűlölik magukat, és mohón igénylik az irányítást, nem szeretnek felelősséget vállalni, nem szeretnek önállóan dönteni. Tetszik ez a Névtelen Ideálnak? Dehogy tetszik. A Névtelen Ideál tehát provokálni kezd. "
vs
-"Azzal, ha lemondanék valamiről, ami szerintem fontos, olyanok kedvéért, akik nekem nem számítanak eléggé, önmagamat erőszakolnám meg -- a semmiért. "
Vagyis, van egy provokacionk, szepen folkeszitve "de hat mi nem is arra gondoltunk :artatlan tekintet: ".
Ezzel olyanokat provokalunk, akik igazabol egyaltalan nem szamitanak nekunk.
Akkor mit is csinalunk?
Miert zavarja a Nevtelen Ideat, hogy csak o ebredt fel?
mas:
"E kultúrkörnek sajátja, hogy a korábbi kultúrákat vagy magába olvasztotta (úgy, hogy utalást sem tett az "adoptálás" tényére, sőt, igyekezett eltűntetni minden erre utaló nyomot), amit pedig nem tudott elnyelni, azt negatív fényben tüntette fel, és annak tulajdonított minden rosszat, miközben folyamatosan hazudott és képmutatóan viselkedett. "
Ez minden kulturkornek sajatja... Vannak, akik a beolvasztasban sikeresebbek, vannak, akik a hazugsaban/kepmutatasban. Csak az aranyok elteroek.
Megint mas:
"Barmelyik "regi vallas" szent konyvet eloveszed, talalkozhatsz hasonloval."
Itt az onellentmondasokra, valamint a szemmel lathato butasagokra gondoltam.
Ezeket pedig a legtobb szent iratban megtalaljuk.
En is szivesen olvasom pl. a http://www.skepticsannotatedbible.com/ -t.
Milyen egyebb szent konyvekre gondoltam?
A fentiek miatt nem feltetlenul gyerekgyilkossagokban gondolkoztam, pusztan hulyesegben.
pl. a masik ket abrahamita vallas.
(valamint, bevallom, csak reszletek olvasasa utan a Vedakra, s egyebb Veda-befolyasolt (vagy azonos alapbol epitkezo) iratokra is.
Nem teged akarlak meggyozni. Csak meg proballak erteni.
Zealander: igazad van. Csak en nem erre gondoltam.
Kopp-kopp: nezz utana a noi egyenjogusagnak (ha mar szoba kerult ;) Segitseg: Angra Mainyu.
Valamint hasonloan korrekt dolog a "ki kinek az allata" eldontese is.
(Zend Avesta : szinten feluletes a tudasom. Valoszinuleg tevedek)
Popol Vuh: nem ismerem, utananezek.
R.