v__tibor Creative Commons License 2002.11.22 0 0 2174
Harrypoti!
A csipogókat általában kétféleképpen árulják: csak úgy magában vagy egy sorbakötött kondenzátorral egybe integrálva. Ez utóbbinak szerepe, hogy a mély és közép frekvenciák ne juthassanak a csipogóra, mert nagyobb hangerőnél könnyen tönkrevághatják a csipogót. Az eredeti renyókba való tuti hogy kondis, az általad említett Magnat csomagolásán jeleznie kell vmiféle szűrés jelenlétét, vagy magán a csipogón is fizikailag látható a kondi mint szűrő. De a legbiztosabb módszer az ellenállás megmérése a csatlakozó vezetéken. Ha mérhető az érték (dinamikus hangszóró esetén általában 4-8 ohm), akkor nincs kondi, ha "végtelen nagy" az ellenállás, akkor van kondi (vagy esetleg piezo a csipogó - ehhez nem feltétlen szükséges kondi). Az eredetit csak a helyére kell tenni, a többi típus megfelelősége esetleges és jó eredményt a véletlen vagy a "belövés" hoz. Pénztárca kímélés meg a kihívás miatt vágtam így bele (akusztikán végeztem anno).

A hőmérő pedig ilyen áron nekem egyelőre zsákutca. Maradok az egyedi megoldásnál ...

A visszazárás így megnyugtató, modjuk elég ciki lenne pótkulcs nélkül bárhol a nagyvilágban egy ilyen "gyerek hósapkája"-kulcs benmarad-visszazár jelenet.

Előzmény: harrypoti (2172)