Haliho!
"Csakhogy ezek unatkozó keresztények voltak, nem sátánisták."
Marpedig oket neveztek eloszor satanistaknak.
"Does Judaism Believe in Satan?"
Ok, ok nem abban a satanban hisznek.
De az elozo iteleteddel nem emiatt nem tudok egyeterteni:
"Nyilvánvaló, hogy a sátánizmusnak a köztudatban torz, kizárólag a keresztény propaganda [...] szerinti változata található meg,"
Szerintem (foleg a fentiek alapjan) a satanizmust a "kereszteny propaganda" "talata ki", igy az o valtozatuk (az elso valtozat) nem lehet torz.
"Hogy honnan kellene tudniuk? Ahonnan például én is megtudtam. Utánajártam."
De neked nem voltak eloiteleteid.
"Biblia kifigurázás?"
Igen, az idezetekre is gondoltam. Mint irtam, nem azzal van bajom, hogy ezeket tenyleg igy meg lehet talalni a Bibliaban, hanem nem latok benne tobbet hobbinal. Barmelyik "regi vallas" szent konyvet eloveszed, talalkozhatsz hasonloval.
Cukraszdas pelda: elnezest, felreertheto volt. Tudom, hogy nem akarsz toborozni. Viszont tobbszor, tobb helyen leirtad, hogy ok (unatkozo keresztenyek, lazado fiatalok, stb. ) nem satanistak. Erre az elhatarolodasra probaltam peldat keresni. Nem sikerult.
"Ismét kénytelen vagyok megkérdezni, hogy vajon tapasztaltad-e, hogy a sátánizmussal házalnék, netán az általad befizetett adóból tartanám fenn magam?"
Megint rossz volt a peldam. Meg mindig az elhatarolodas kulso szemmel abszurd voltara probalnam felhivni a figyelmet.
"Az egyik lényegét veszítené el. Behódolna. "
Kinek? Maskepp cselekednel a mindennapjaidban?
Nem ertem, hol serulne az eszmerendszer.
R.