req999 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 517
"Ha jol tudom, tobb szaz ev ota leteznek "kettes tipusu" satanista "kultuszok". (An unatkozo nemesseg rajon, hogy uncsi a hivatalos hit, meg nem is sikkes, igyhat kiprobalja a fekete miset, ami iszonyu izgalmas, plane az utana jovo orgia, azutan masnap hazamegy, vasarnap pedig szepen ellatogat a templomba)."

A La Voisin vagy Monvoisin vagy Catharine Deshayes nevekre rákeresve a neten többet is megtudhatsz ezekről a dolgokról. Csakhogy ezek unatkozó keresztények voltak, nem sátánisták.

--

"Ezek utan folosleges kereszteny propagandara hivatkozni, hiszen a "satanizmus" nevvel ezt az orokseget is magatokra (magadra) vettetek. (lsd. meg kettes szamu satanistak)"

Does Judaism Believe in Satan?

--

"Amit latnak: satanizmus (igaz, nem az o fogalmaik szerinti, de ezt nekik tudniuk kellene...honnan is?), plusz egy-ket Biblia-kifigurazas. Az elobbi olyan, mintha a Fekalia nevu cukrazda tulajdonosa panaszkodna, hogy hiaba nevezte el a cukraszdajat kedvenc delszudani edessege nyoman, valahogy nem jonnek a vevok."

Hogy honnan kellene tudniuk? Ahonnan például én is megtudtam. Utánajártam.

Biblia kifigurázás? Hol találtál ilyesmit? A Scythe-on csak idézetek vannak. Netán a Biblia kvízre gondolsz? Ennek kitöltése nem jelenthet problémát egy a Bibliát ismerő egyén számára. Hogyan? Ja, hogy a keresztények többsége nem olvasta a Bibliát? Az már nem az én bajom.

Láttál esetleg "csatlakozz a Sátánista Egyházhoz!" vagy "a Sátán szeret téged!" feliratokat a honlapomon? Ha nem, akkor honnan veszed, hogy toborozni akarok? Vagy tapasztaltad netán, hogy az "eretnekeket", akik szerint a Sátán patás és vörös bundája van, megégetem és elkobzom a vagyonukat?

--

"Annyi hulye ember, es hulye emberi dogma van a vilagon, nem "miert pont ezzel", hanem egyaltalan minek ezekkel foglalkozni?"

Remélem, nem lesznek álmatlan éjszakáid miattam.

--

"A masodik tipusu satanistak: ha tetszik, ha nem, ok ugyanugy satanistak, mint te."

Szerinted. Szerintem meg nem azok, és legfőképp nem "ugyanúgy".

--

"Ha azt mondod, van kulonbseg, akkor ez egy kivulallo szamara annyi, mintha a Hetvenhetedik Szerda Igazzykyeryesyzytyeny egyhaza elhatarolodna az utca tuloldalan iget hirdeto Isten Fakemencei gyulekezettol. Persze, ha elolvassa a ..., ha megerti a ... -de ugyanezt hallani minden sarki szektatol is."

Ismét kénytelen vagyok megkérdezni, hogy vajon tapasztaltad-e, hogy a sátánizmussal házalnék, netán az általad befizetett adóból tartanám fenn magam?

--

"Harmadik pont: volt mar olyan, hogy valaki nagyon nem volt szimpatikus, azutan megis kiderult, erdemes vele beszelgetni?
Mert (az elkerulhetetlenul meglevo eloiteleteknek koszonhetoen) egy "semleges" fogyaszto eleve negativan all hozza. "satanista honlap? el nem olvasom, nincs nekem erre idom, a multkor is valami hulye ufologus oldalara kaptam linket."

Persze hogy volt ilyen. De nem kell mindenkivel megismerkedni. Akinek nem tetszik, továbbmegy. Jön helyette huszonöt másik, aki elolvassa.

--

"Kerdesem: mindezek utan mit veszitene a "satanizmus", ha uj nevet kapna?"

Az egyik lényegét veszítené el. Behódolna. A rajongótábor meg a népszerűség pedig Zámbó Jimmynek és társainak fontos, nem a sátánizmusnak.

Előzmény: Rorimack (514)