Haliho!
Kedves Req999!
"Ráadásul semmi olyasmit nem jelképeznek, jelképeztek, ami a sátánizmus lényegét szimbolizálná. Nyilvánvaló, hogy a sátánizmusnak a köztudatban torz, kizárólag a keresztény propaganda (csókoltatom Ratzinger bíboros urat, a Szent Inkvizíció jelenlegi vezetőjét) szerinti változata található meg, és az emberek 99,9%-ának igénye sincs arra, hogy megtudja az igazat."
Ha jol tudom, tobb szaz ev ota leteznek "kettes tipusu" satanista "kultuszok". (An unatkozo nemesseg rajon, hogy uncsi a hivatalos hit, meg nem is sikkes, igyhat kiprobalja a fekete miset, ami iszonyu izgalmas, plane az utana jovo orgia, azutan masnap hazamegy, vasarnap pedig szepen ellatogat a templomba).
Ezek utan folosleges kereszteny propagandara hivatkozni, hiszen a "satanizmus" nevvel ezt az orokseget is magatokra (magadra) vettetek. (lsd. meg kettes szamu satanistak)
Az elso pontban emlitett emberek pedig lehet, hogy ertelmes, nyitott emberek, akik meg nem talalkoztak pl. az altalad kepviselt gondolatokkal. Ha megismernek, lehet, hogy "atternenek", de legalabb elgondolkoznanak par dolgon. Amit latnak: satanizmus (igaz, nem az o fogalmaik szerinti, de ezt nekik tudniuk kellene...honnan is?), plusz egy-ket Biblia-kifigurazas. Az elobbi olyan, mintha a Fekalia nevu cukrazda tulajdonosa panaszkodna, hogy hiaba nevezte el a cukraszdajat kedvenc delszudani edessege nyoman, valahogy nem jonnek a vevok.
Az utobbi pedig, barmennyire igaz is, hogy ugy mondjam, szemelyes szorakozas.
Annyi hulye ember, es hulye emberi dogma van a vilagon, nem "miert pont ezzel", hanem egyaltalan minek ezekkel foglalkozni?
A masodik tipusu satanistak: ha tetszik, ha nem, ok ugyanugy satanistak, mint te. Ha azt mondod, van kulonbseg, akkor ez egy kivulallo szamara annyi, mintha a Hetvenhetedik Szerda Igazzykyeryesyzytyeny egyhaza elhatarolodna az utca tuloldalan iget hirdeto Isten Fakemencei gyulekezettol. Persze, ha elolvassa a ..., ha megerti a ... -de ugyanezt hallani minden sarki szektatol is.
Harmadik pont: volt mar olyan, hogy valaki nagyon nem volt szimpatikus, azutan megis kiderult, erdemes vele beszelgetni?
Mert (az elkerulhetetlenul meglevo eloiteleteknek koszonhetoen) egy "semleges" fogyaszto eleve negativan all hozza. "satanista honlap? el nem olvasom, nincs nekem erre idom, a multkor is valami hulye ufologus oldalara kaptam linket.
Kerdesem: mindezek utan mit veszitene a "satanizmus", ha uj nevet kapna?
Ha semmit, nem erne meg a valtas?
(tudom, tudom, ketezer ev hordaleka, tartsd oda a masik orcadat, meg ilyenek... ;)
(s sajat valaszom: rajongotabort, es nepszeruseget. ;))
R.