A horogkereszt és az ötágú vörös csillag -- függetlenül az "eredeti" jelentésüktől -- jelenleg betiltott jelképek Magyarországon. Ráadásul semmi olyasmit nem jelképeznek, jelképeztek, ami a sátánizmus lényegét szimbolizálná. Nyilvánvaló, hogy a sátánizmusnak a köztudatban torz, kizárólag a keresztény propaganda (csókoltatom
Ratzinger bíboros urat, a Szent Inkvizíció jelenlegi vezetőjét) szerinti változata található meg, és az emberek 99,9%-ának igénye sincs arra, hogy megtudja az igazat.
Az (1.) pontban említett emberek csak nyugodtan rettegjenek. Az ő életükben az "istenfélelem" központi kérdés. Féljenek csak, ha kedvük van hozzá.
Hear!
From this day forth
are the heights of Horeb broken
and the sea of sulphur-ice.
And blasphemy!
in heaven's chambers:
Souls had fled their halls
and closed was the book of life.
And behold!
The great, white throne:
black
with sacred blood
Our father -
Dead by his own hands:
an epitaph
worthly no king.
And so is everything
a nameless lie.
Who, my god,
am I?
Man knows me
as Lucifer, the serpent of old.
The wretched hold my banner high.
Your gift
- all life! -
I grant a grave
Yet I am not your death.
Come carry forth the crown
to your once held throne.
Here is where my suffering should cease
- but alas; I am crowned
in grief unheard of!
In this lone monarchy
- without a friend or foe -
I greet the mourning sun
with strife and a song:
Please speak my name!
And leave me not
in the dust of death.
I am weighed down
beneath the tragedy crown, -
nameless,
and alone,
a fatherless son.
A (2.) pontban említett fiatal zsákutcások más módon is el tudják szúrni az életüket, ehhez nincs szükségük a sátánizmusra, sem a keresztény ördögimádatra (ami nem azonos a sátánizmussal). Ha mindenáron agresszívkedni akarnak, és esetleg nincs kedvük macskát áldozni az ördögnek, még mindig elmehetnek neonácinak, vagy egyéb egyéniségfejlesztő kör tagjaivá válhatnak, esetleg minden ideológia nélküli "kigyúrt BMW-s kopasz állat" szintre fejlődhetnek. Utóbbi esetben legalább az anyagi gondjaik megoldódnak, és később, amikor megtérnek valamely keresztény gyülekezetbe, több pénzt tudnak adományozni mindenféle "szent" célra. A pénznek szerencsére nincs szaga.
A (3.) pontban említettek szintén felületesen, előítéletek alapján alakítanak ki véleményt. Engem a legkevésbé sem zavar, ha tőlem bárki fél, vagy hülyének tart. Ha valakivel szóbaállok, és az illető szimpatikus nekem vagy más ok miatt nincs motivációm az elhajtására, két-három mondat után úgyis láthatja, hogy ki vagyok, mi vagyok. Fintorogni meg lehet. Én is szoktam.
A lap megalkotójaként ismeretterjesztő szándékkal indítottam el a Scythe-ot. Vannak, akiknek sikerül megérteni, hogy miről is szól a sátánizmus, míg másoknak ez nem megy. Nem probléma. A sátánizmus nem térítő vallás. Aki nem óhajtja megtudni, miről szól, az csak nyugodtan higgyen, amit csak akar, még csak nem is hibáztatom érte, hiszen a többszáz-, többezeréves agymosást nem lehet máról holnapra magunk mögött hagyni. Az ilyen emberekkel legfeljebb majd csak az időjárásról beszélgetek, ha úgy adódik, vagy autóvásárlási tanácsokat kérek tőlük.
Ami a Scythe-on folyik, ugyanaz, mint ami bárhol máshol történik a neten -- csak kicsiben. Nem is számítottam másra. A külföldi sátánista oldalak többsége -- ahol pedig minden nehézség nélkül, bárki hozzáférhetne a sátánista témájú könyvekhez -- szintén a macskabelezés szintjén van. Nincs ezen semmi csodálkoznivaló az elmúlt párszáz év eseményei láttán.
Teljesen egyetértek azzal, hogy a fórumon is a "második kategóriás", vagyis a lázadó fiatalok vannak túlnyomó részben. A néhány -- általam is pozitívnak tekintett -- kivétel egyike sem tartja magát sátánistának, és ezt többször hangsúlyozták, egyúttal azt is leírták, hogy ettől ők még értik, hogy mi a sátánizmus. És én is úgy érzem, hogy megértették. Van még egy-két fórumtag, "akikből még akármi is lehet", de valóban, a fórum inkább elrettentő eszköz. Ezért is írtam a fórumról szóló információk közé (Info/segítség), hogy a fórumon olvasható szövegek mindig az adott hozzászóló nézeteinek felelnek meg, és hogy azokkal én nem szükségszerűen azonosulok. Sokkal kevésbé zavar a macskaáldozásos megnyilvánulás, mint az, ha teljesen értelmetlen dolgokról megy a szövegelés, és ezek miatt már sokszor eszembe jutott, hogy leállítom a fórumot, de még az "üzenőfalat" is. Hogy nem tettem, annak két oka van. Az első, hogy elég kíváncsi ember vagyok, és érdekel, hogy milyen témák merülnek fel. A második, hogy a fórum technikai szempontokból is érdekel, én magam írtam minden egyes sorát a kódnak, én terveztem az egészet, és nem tudok jobb tesztelési lehetőséget a "mélyvíznél".
A Church of Satant, az első sátánista egyházat sok bírálat éri, amiért ők "alien elite"-nek nevezik magukat. Talán már érthető, hogy erre mi okuk lehet. A sátánizmus alapja könnyen megérthető, és igen vonzó lehet sokak számára. De mint ahogy a tantrát is rengetegen félreértik, és azt hiszik, hogy az csupán ürügy arra, hogy mindenki összevissza kefélhessen, a sátánizmus távlatait is kevesen veszik észre. Aki kíváncsi erre, az a "nem igazán szimpatikus" öntet alatt is megtalálja ezt (ahogy én is megtaláltam, "önerőből"), aki meg inkább más megoldásra kíváncsi, jobban szeret másoktól függni, legalább kevesebb időt pocsékol el az útkeresésre pont az "öntetnek" köszönhetően. Mindenki jól jár.