titkos524 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2191
Szia Apricot!

Szerintem az jó képkeret-forma.
A tapasztalatom, hogy sokan, sokféle képpen csináljuk. Mármint a gipszöntést. Így az alábbi verzió az enyém. Biztosan más is leírja majd.

A gipszöntés előtt én mosogatószeres vízzel lemosom a formát és úgy is hagyom nedvesen.
Egy keveróedénybe öntök gipszet (nekem a sima elektromos gipsz jobban bevált, mint a modellgipsz, de erre is van biztos cáfolat) majd rá a vizet és simára keverem. Az állaga olyan lesz, mint a nem túl sűrű tejbepapi (azért írtam ezt, mert azt biztosan tudod, milyen). Ekkor mehet a formába. Meg szoktam kicsit rázogatni a formában, hogy a buborékok jöjjenek fel a tetejére és ne legyen lukacsos. Ha egy kicsit megköt, de még nem teljesen (1-2 perc) mehet bele az akasztónak szánt dolog (gemkapocs, rafia, fonal, ... amit akarsz). Innentől kezdve ha meg tudod kopogatatni a hátulját, akkor ki lehet venni a keretből. Érdemes azonban várni 1 órát, biztos ami biztos alapon (főleg az elsőknél, utána úgyis kitapasztalod, milyen gyorsan köt a gipsz). Csak a fejére fordítod az öntőformát, és kész is. Ne ijedj meg, ha nem lesz szép fehér, mert még 1-2 napig úgyis szárad és fehéredik.

Remélem mindent elmodtam, és érthető is.
Sok sikert, és legyen benne sok sok örömöd.
Titkos

Előzmény: Apricot-24 (2188)