page2
Nagyon vicces vagy, de ha a természeti példádnál akarok maradni, akkor konzekvensen most mivel a fennálló hatalmi rend érveit szajkózod, a történelmi érvelésedben is így kellene tenned.
Vagyis bizos forrásból tudod hogy a nap kering a föld körül. stb.
Érvelésedből az látszik, hogy nem tudunk beszélgetni egymással mivel eddig kétszer lazán meghazudtoltál. Előhoztad a bruttó adósságot hogy hamis adatokat közöltem. Mikor megadtam a pillanatnyilag javasolt forrásokat s ahhelyett, hogy megnézted volna a helyet vagy megvárod amíg én teszem, te lazán itthagytad az általad felvetett területet, s egyrészt összeesküvés elmélettel gyanúsítasz meg, másrészt az sugallod hogy amit mondtam az nem igaz.
Nem igazán értelmezhető az összeesküvés elmélet, mivel nem azt mondtam hogy valakitől hallottam, vagy olvastam a jelzett anyagot vagyis nem közvetítek összeesküvésre utaló elméleteket. Másrészt az államhatalmi és politika kényszert, s a kialakult gyakorlatot nem neveztem, jeleztem összeesküvésnek.
Az hogy egy APEH vezető más adatokat, összefüggéseket hoz nyílvánosságra mint amikor még a szervezet aktív tagja volt az nem összeesküvés, az egy mindennapos kényszer.
Lásd. állandóan az állandóan változó hatalom pénzügyi döntéseivel kapcsolatos állandósuló vitákat, ellenőrzéseket összehasonlítva az adott hatalom képviselőinek nyilatkozatával.
A jelzett anyagok most is megvannak és elő lehet keresni az akkori sajtó és média információkat. Egyébként a jelzett témában készült belső anyag is amit az egyik kilépett résztvevő ajánlott, amit bent úgy reagálták le, hogy nem tudnak ilyen anyagról. Vagyis nem igaz hogy készült ilyen anyag mint ahogy a résztvevő állította.
Egyébként ha saját vizsgálatot akarsz, keress, kérdezz rá az utóbbi évek jövedelemeloszlási adataira, az adóviselére, a terhek megosztására mondjuk százezres bontásban, külön jelezve az eltérő csoportokat, s elemezve reálérték szempontjából.
Ha ilyet találsz GRATULÁLOK - s kérek belőlle, amellett,hogy bocsánatot kérek.
Ugyan nem nekem szól, de belenéztem a másik válaszodba is s a legoptimistább meglátásom, hogy naív vagy.
"A bérkülönbségből semmiféle extraprofit nem származik már középtávon sem. "
Egy profitorientált világban?
Pl. A márkás cipőgyártók azért helyezik át Indonéziába egy-két dolláros bérért a gyártásukat, mert karitatív tevékenységet folytatnak? S amikor áthelyezték akkor csökkentették az árakat!!!!!!!!!!!
Vagy ha egeret veszel akkor rá van írva, hogy azért kapja olcsóbban mert ezt valahol keleten gyártották. -s tényleg csökkent valaminek az ára?
Hát akkor egyszerű a világ, akkor mindent ki kell helyezni keletre (persze megakadályozva hogy a munkaerő elvándorolhasson) s akkor mindenki jól jár.
Vagy mégsem?
Vagy csak az alacsony hozzáadott értéken elszámolható, adókedvezménnyel támogatott termelést helyezik át?
Egyáltalán miért termelnek? - a profitért vagy ami költség, mint a jövedelem, az adó, vagy a TB, amit állandóan csökkenteni kell. A termelési költségekből mennyinek kell lenni amiből élnek a dolgozók, a családok s működik az állam?
"Egyébként jelentős árrobbanásra ne számíts, az EU csatlakozást a piac már 3-4 éve beárazta, aki erre spekulált már bevásárolt előre.) "
Vagyis nincs tízszeres, húszszoros árkülönbség általában vagy akár 10-20 km-s távolságban a nyugati határszélen?
"Ez a globalizáció,ami ellen hétvégenként tüntetni szokás mostanság.Valóban szörnyű. "
Nem ez egy csodálatos dolog amit vita s kétely nélkül, gondolkodás nélkül el kell fogadni. Hogy az a sok buta mit vitatkozik Johannesburgban s máshol s miért tüntetnek milliók? Miért nem tud kimászni se nyugat se kelet se észak se dél az adósságcsapdából, ahol van. Hogy oszlik meg a világ termelése és fogyasztás, vagyis hol milyen a kereslet és kínálat összhangja? stb. stb.
Mert nem látják hogy még a nap is a föld körül forog?
Tényleg szerinted mi körül forog most a világ?
Ez az utólsó válaszom ha úgy reagálsz mint előtte, olyan jó magyaros vagdalkozós módon. Akkor részemről befejezve.