Ne haragudj, Gorilla, borzasztó egyszerűsítő a gondolkodásmódod, nem látom értelmét nagy vitának, egy-két dologra reagálok, röviden, és utána részemről over,kiszállok.
„a vallással kapcsolatos gondolkodásmód lényeges típusai ezek” – hát ezzel vitatkoztam pont. Merthogy szerintem: nem. Te se érveltés sokat, most én se. Ezzel kapcsolatban is ajánhatom azt a könyvet. Lehetne még.
(ember) „kétféle van. Aki hisz, meg aki nem”. Gorilla, erről nem könyvet kell írni, csak nem kell ilyen ordító sztereotípiákba, tipizálásba belemenni. A buddhizmussal mi lesz? Merthogy az egy nem-teista VALLÁS. És még sorolhatnám. Irodalom: E. Fromm: Pszichoanalízis és vallás; benne: „Keresztény-e európa?” c. fejezet.
„A "szerintem"-et direkt cenzuraztad ki?” Köszönöm a minősítést, legközelebb bátran használhatsz vastagabb kifejezéseket is, ha neked ez a stíl megy. De: nem cenzúráztam ki semmit, egy mondatrészt idéztem, a teljesnek bárki utánanézhet. Ha nem,hát álljon itt újra: „Egyébként szerintem ez nem titok, mindenki tudja, hogy ez van a hátterben.” A „szerintem” egy másik mondatrészben volt (van), és a mondatrész kereken úgy van, ahogy én idéztem. Már csak azért is, mert kopiztam. Úgyhogy a „direkt kivettem” szöveggel meg az „úgy akartál beállítani”-val ne birizgáljuk egymást. Ez a rosszindulatú izézás nem kéne, ha kérhetem. Egyébként valamit tényleg cenzúráztam: kitettem a hiányzó ékezeteket, nyilván nem olyan a billentyűzeted.
„Valószínűleg igazam van” – szerintem nincs, ezért írtam azt, amit írtam.
Ne haragudj, meguntam. Maradjunk annyiban, hogy a hozzászólásod többi részével nem értek egyet, azokhoz sincs közöm, amit az én mondataimból próbáltál barkácsolni.
Részemről a beszélgetésnek vége. Szia:
B