Póli Creative Commons License 2002.11.15 0 0 210
"Csurka szídja az amerikai nagytőkét. Maradjunk ennyiben. Pl. Fidesz vagy MDF politikustól még nem hallottam ilyet...."

A "jobboldalon elsősorban a sajtóorgánumokat értem, az meglehetősen egységes. Egyébként mikor Orbán a multinacionális tőkétől féltette a nemzetet meglehetősen álszent fordulatot véve korábbi washingtoni villogásaihoz képest, akkor én lesz*rom, hogy amerikai, német, brit, vagy japánra nagytőkére gondolt. De mivel a földgolyó 100 legnagyobb cégéből legalább 60 amerikai, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a "jobboldal" bár többszólamban, de ugyanazt a butaságot fújta és fújja...

"Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy azok olyan rohadt kiegyensúlyozottak lennének"

Na azért, kezdtem is gyanakodni... :)

"Ki a f@szt érdekelnek a győzelmi jelentések, már megbocsáss!"

Azért az megnyugtat, hogy az Országjáró még a (volt) kormányhíveknek sem "jött át"... :)

"Meg pl. ha építünk egy Duna hidat, akkor az ne 120. hír legyen. stb. Egyszóval; a kiegyensúlyozottság minimumát várnám el csupán. Azt, hogy jót, rosszat lehetőleg súlyának megfelelő mértékben mutassák be."

A párkányi Duna híd átadása a címlapján szerepelt a Népszabadságnak, erre határozottan emlékszem. Egyébként, ha mondjuk az előbb említett lapban a kiegyensúlyozottságnak még a minimumát se leled fel, úgy akkor a Magyar Nemzetet még begyújtósnak is csak pironkodva használhat egy szakmájához értő újságíró...

"Ugyanakkor a két ker tv. aljas csúsztatásainak tömegéről VAN SZÁMOSÍTOTT ELEMZÉS. Ennyit a legendáról. De ebbe ne menjünk bele, mert már jó pár topic szól a témáról..."

Igen, tudom, és tényleg ne menjünk bele. Azokban a topicokban legfeljebb egymást győztétek meg legendátokról,
dehát az nem is volt nehéz (az elemzések dilettantizmusa viszont ordító volt).

"(off: a korona átköltöztetésétvagy a tüzijátékot miért tartod gyomorforgató ideológiának? Pontosabban; mi mögötte az ideológia?)"

Koronaúsztatás és költöztetés: egy tiszteletreméltó, de mégiscsak a feudális Magyarországot jelképező ereklye atavisztikus bálványimádása.
Tüzijáték áthelyezés: "nekünk semmi se lehet jó, amit a komcsik is műveltek" eszetlen elv újabb manifesztálódása. (Mellesleg Horthyék ötletét vették át a komcsik - lehet, hogy ők toleránsabbak voltak a Fideszfiúknál ? :) )

"Milyen nézettségei is voltak az m1/m2-nek? 5%?
"Nem. 60%-on"
Nem. sehol sem voltak még, épphogy elindultak."

Amíg magaddal nem tisztázod a dolgokat, addig én közbe se szólok... Ha az m1/m2-nek 1978-ban 5%-os volt a részesedése, a ker.tévék pedig még sehol se voltak, mert épphogycsak elindultak,
akkor MIT francot nézett a jónép abban az évben ?!!! :)

"Pedig nyílván voltak azért pozitív intézkedések is, amelyeket kommunikálni kell, hiszen ha pl. elindítasz egy lakáshitelt vagy egy gazdaságélénkítő pályázat csomagot, az csak akkor működik, ha az emberek tudnak róla...Persze ezt is lehet eltúlozni,"

Teljesen egyetértek mindkét mondatoddal. S nemcsak "lehet" eltúlozni, de totálisan és primitíven el is túlozta a Fidesz-kormány - erre céloztam kis agymenésemben ("Leérettségiztek az Oktatási Minisztérium segítségével!")

Előzmény: ipari tusko (207)