rinpoce
2002.11.14
|
|
0 0
461
|
A világegyetem bazinagy. Kavarog benne a sok energia, mindenféle formákba rendeződik. Épp az agyrepesztően nagy mérete miatt (térben és időben egyaránt) teljességgel elképzelhető, hogy a bármiféle külső/felső törvény nélkül kavargó energia olyanná sűrűsödhet, ahol az ego létrejöhet. Egyszer. Vagy csak kétszer. Vagy hatszázhatvanhatszor. Vagy végtelenszer. Bármelyik lehetséges.
Req!
Ha összeszedem minden létezö agyi kapacitásomat, a világegyetemet olyan valaminek képzelem, "akiben" megelözve az anyaggá válást, megjelenik minden forma, irányzat, vagy történés szellemi képe, amely majd meg fog valosulni.. A tudosok morfogenetikus mezönek, Jung kollektiv tudattalannak, az egyistenhivök Istennek, a buddhisták nirvánának, a hinduk kimondhatatlannak gondolják, kedvenc jaki indiánom pedig sasnak képzeli. Mi is innen lépünk be a világba, amikor megszületünk, és ide térünk vissza, amikor meghalunk.. Van aki csak egyszer él hite szerint, van akinek (lelke, Egoja, isteni szikrája) többször visszatér, és csak utána olvad bele a az álltalad emlitett kavargo "valamibe" Kedvenc jaki indiánom azt mondja, hogy halálakor bekapja a sas, mert szüksége van az INFORMÁCIORA!! És ez a lényeg! Ez a "bazi nagy" (ahogy irtad) kavargo valami ugyanis az anyagi megjelenésen keresztül változik, és jut tapasztalatokhoz. Direkt nem fejlödést irtam, mert ebben a vonatkozásban nevetséges lenne.. ha tetszik a megvalosult világ saját jövöjét modositja igy.. Ha kitekintesz a csillagos égre el lehet képzelni az élet, és hajtoereje irdatlan voltát!! És még nem emlitettem más élö formákat, amik szerintem miért ne lennének más csillagrendszereken..
Érdekes???
Azt hiszem, nyitok erröl egy topikot.. :-)))) |
Előzmény: req999 (456)
|
|