Hajrá Janiiiiiiiiii!
A nap interjúja
Győri János
A nap interjúja: Győri János
Hónapokkal ezelőtt, éppen egy Győr elleni mérkőzés előtt szenvedett súlyos sérülést az egykori győri védő, Győri János (csak úgy hemzsegnek a ?győriek?). Jelenlegi csapata az MTK pénteken újra az ETO-val játszik fontos mérkőzést, tehát adott a kérdés: hosszú kihagyás után megérett-e az idő a visszatérésre a sérülésből felépült védőnek?
- Lassan már aktuális lenen a visszatérésed a csapatba, ráadásul pont korábbi klubod, a Győr lesz az ellenfél pénteken?
- Lehet, hogy pénteken már pályára léphetek, de nagy reményeket azért nem fűzök hozzá. Az előző mérkőzésen már leültem a padra, jó lenne, ha ezúttal már be is állhatnék. Ha jól megy a csapatnak, esetleg két-három góllal vezetünk, akkor elképzelhető, hogy bizalmat kapok, mert az igazat megvallva még nem vagyok olyan állapotban, hogy egy szoros meccsen játszhassak. Éppen azért akkor sem szólhatok semmit, ha a cserék közt sem leszek.
- A tartalék közt már néhány hete rendszeresen szerepelsz. Ott hogy megy a játék?
- Egyre jobban, de azért még nem az igazi. A lábammal már nincs semmi gond, de még nem értem utol magam fizikálisan. A harmadik meccsemen volt egy mélypont, amikor éreztem, rengeteg meccsre van még szükségem, hogy sorozatban végigbírjam a találkozókat. Az éles mérkőzések közben szükséges dinamikus mozgás teljesen más, mint mondjuk a hosszútávfutás. Elképzelhető, hogy a téli szünetig hátralevő fordulókban már nem játszom, hiszen nagyon nehéz meccseink lesznek, és nem érdemes kockáztatni. Lehet, hogy a meccshiány miatt nem tudnék megfelelni a várakozásoknak, az pedig hosszú távon csak hátrányomra válna, hiszen semmi jó nem származna belőle, ha a korai visszatérés miatt csalódást okoznék.
- Ezek szerint nem vagy egy türelmetlen típus.
- Dehogynem! Már hónapok óta nem játszom, edzek a többiekkel, aztán mint szurkoló, leülök a lelátóra, és biztatom a csapatot. El lehet képzelni, milyen rossz ez a szerep. De most már túltettem magam ezen, és várom, hogy eljöjjön az én időm. Szerencsére Egervári Sándor nemcsak szakembernek nagyon jó, de pszichésen is sokat tud segíteni, és maximálisan odafigyel arra, hogy sérülés után a megfelelő módon szokjak vissza a meccsterheléshez.
- Igaz rangadóhangulat van az öltözőben a Győr ellen, vagy ez is "csak" egyike a meccseknek, amit hozni kell?
- Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Győr folyamatos jó formáját, ezért fontosabb találkozó lesz, mint általában. Ha valaki, akkor én tudom azt, hogy Győrben milyen magas színvonalú szakmai munka folyik, hiszen Győrben még Tamási Zsolt volt a pályaedzőm, aki egy nagyon tehetséges, jó szakember. Kiderült, hogy a nyáron igazolt külföldiek sem csak a létszám feltöltésére voltak jók, hanem nagyon hasznos játékosok. Úgy látom, hogy Tamási Zsolt nagyon sokat tanult Garami Józseftől, hiszen hasonló taktikát dolgozott ki, mint a Fradi jelenlegi trénere. A pénteki is olyan meccs lesz, mint az Újpest elleni volt, azaz elsősorban nem a látványos játékra, hanem az eredményességre kell törekednünk. Úgy érzem jobban felkészült, erősebb csapat az MTK, mint a Győr, ezért győzni kell pénteken, remélem úgy, hogy néhány percet én is játszhatom.
Bokor Péter