Olaj az Isten Creative Commons License 2002.11.13 0 0 8152
Hellosziaszevasz !!!

Érdekes egyébként Fishtax felvetése az egyes pozíciókról, van ám ebben is véleményem :-)))

5 poszt (center): Ha játékost kéne mondanom rá akkor: Shaq O’Neal, The Admiral, Czigler László (pffff, de jól néznek ki együtt :-))), Kevin Willis, Abdul Jabbar. O’Neal az etalon, mert mi a dóga egy ötösnek ?? (G_e_r_y ennek tökre örülök, hogy hozzátok megy, így legalább láthatjuk majd lájv a picikét-Isten sem mossa már le Rólatok, hogy televagytokvágvalével :-))) Megfogni gyűrűközelben a “mádöfákö” pozisönt, türelmesen várni míg a pumpagép “szánáföbiccs” irányító méltóztatik bejátszani a labdát, oszt befordulni egyet, de úgy, hogy a rajta védekező 3 pléjör 6felé szálljon, szépen felugrani, és dirib-darabokra, morzsáira szaggatni a gyűrűt.

Persze vannak elengedhetetlen feltételei az ötössé válásnak: 210 alatt ne nagyon akarj center lenni, hacsak nem méter feletti a súlypontod, legyél 110 kiló de inkább több, és agyonszénné legyenek szálkásítva az izmaid, de olyan szinten, hogy ha véletlenül betévednél egy body- building kontesztre, akkor se illessenek szánalmas tekintetek, sőt eséllyel pályázz az első három pozíció valamelyikére. Legyél robbanékony, fuss 100 métert 11 mp alatt (vagy 200at 100on), de veszélyesnek kell lenned a 6.25 ön kívül is. Labdalopásnál úgy akcelerálj, hogy távcsővel kelljen visszakeresned a sprinter múlttal rendelkező és rendkívül gyors reflexszel rendelkező irányítót, aki még a Te térfeleden pattogtatná a már általad rég elcsent labdát, és ne légy rest az utolsó másodpercben bevágni a sorsdöntő kosarat félpályáról.

:-))))))

Na ilyen center a világon nincs, de ha esetleg mégis tudtok, azonnal Szolnokra küldjétek !!! Mi majd tesztelgetjük egy kicsit, aztán meg szépen hazaküldjük mint Cseranicsot három éve gyenge teljesítményre hivatkozva. :-))) ill. :-(((((

4es poszt (power forward): Ne legyen sokkal gyengébb fizikailag a centernél, viszont használja ki kisebb termetéből eredő mozgékonyságát a védekezésben, segítsen a center védőmunkájában ha szükség van Rá, miközben ne feledkezzen meg saját emberéről (adott esetben pedig a center tegye ugyanezt az egyéni képességek közötti differenciáktól függően). Legyen veszélyesebb kintről mint 5ös barátja, legyen képes betörni. Egy kicsit vékonykásabb fiút tudnék elképzelni ennek megfelelően 4re. Nagy klasszikusok a szememben: Dávid Kornél, Tim Duncan, Kevin Garnett, Toni Kukoc, Karl Malone (na ő nem vékonykás, úgyhogy az előbb hülyeséget írtam :-))).

Meglátásom szerint Mo.-n csöppet összemosódott a 4-5ös pozisön, Czigler ötös lenne oridzsinöli, de rengeteg negatív tulajdonsága (gyorsasága ill. helyesebben lassúsága, málészájúsága, tavalyi nyilatkozata a Körmend meccs után, hogy nem érti miért szidják a körmendiek, mikor neki is van köze a tornateremben található zászlócskákhoz :-)…) nem igazán emelik őt az igazi ötösbe a szememben.

3as poszt (small forward): az én interpretációmban “A KOSARAS” !!! Klasszikus megtestesítője szigorúan fizikálisan: Vukicevic. Na most itt aztán meg már óriási a kavalkád, simán játszathatnak pl. Bánéval is irányítót meg hármast is, teljesen az adott helyzettől függ. Elvileg egy jó hármasnak kellene csapata leghasznosabb tagjának lennie, aki pontot dob, lepattanózik, asszisztol, megbolygatja a védelmet és kiosztja a bedobóknak, vagy beteszi 4-es ill. 5-be (hmm, de mi van akkor ha a center a hármasvonalon várakozik és oda kapja ??? Szal’ már megint hülyeséget írtam…). Övé kéne, hogy legyen a legtöbb IBM/game, de akkor kérdezem Patrick Lee a 185 centijével miért tudja ugyanezt nyújtani? Áhh szal’ nehéz kérdés ez Fish, na, azt kell, hogy mondjam.

Jó 3as Scottie Pippen, bár ő 208 centi így egy kicsit magas ehhez, de attól még király, Kámán, meg ilyesmik.

1-2es poszt (shooting guard, point guard) : Na ugye ez aszongya, hogy ők a védők. Azt nem tudom, hogy miért védőknek hívják őket, mikor a meccseken a pontok felét ők dobják. Ugye ha azt mondjuk, hogy centerekből és jó magas emberekből folyamatosan hiány volt és van a világpiacon, és az NBA-ban is elsősorban magas külföldieket akarnak importálni (ld: szegény Drazen Petrovic, uh ez rossz vicc volt, akkor inkább mondom ezt az új 230centis kínai gyereket), akkor 1-2 poszton meg akkora túlkínálat van mint ház. A játék leglátványosabb részét ők prezentálják számomra, neveket sorolhatnék itt a végtelenségig, legyen elég: MJ, Carter, a Nagy Fehér Sas, Kobe, Magic Johnson, Pavlovic Predrag (nem hagyhattam ki :-))))), Iverson, Isiah – de nem az NBA-s hanem a szolnoki, Avass…:-))))). Ők igazi sztárok, a legfényesebb csillagok a világ kosárlabdájának egén :-)))).

Most pedig miközben írtam arra jöttem rá, hogy ma már nincsenek élesen szétválasztott posztok, ill. hogy kinek mi a feladata…Adottak a taktikák, tudjuk kik a jobb spílerek a csapatokban akit erőltetnek és próbálják rájuk játszani a figurát, és ehhez képest változnak a szerepkörök a teamen belül. Példának okáért:

Tavalyi Szolnok: Mindent Bojannak, majd ő bedobja, (5ös poszton, miközben inkább 4esen érzi otthonosabban magát, már csak a laza csuklója miatt is odavaló LENNE)

Falco: Kálmán minden probléma megoldója, adjátokidenekemosztkussmajdtáncolok (1 poszt)

ASE: Itt már többen is dobhatnak sok-sok pontot, és nem véletlen, hogy mindenki azt mondogatta tavaly, hogy mint csapat volt együtt a Paks. Ebből idén még vajmi kevés látszik. Ez teljesen furcsán jön le nekem, és gondolkodám is rajta erősen, hogy milyen körülmények közrejátszása szükségeltetik a bekövetkezett 180fokos fordulat megtételéhez.

Debrecenben a 3 légiós a figyelem középpontjában, így a játék képe és a stratégia is ennek megfelelően alakul…És ezt így lehet folytatni az idők végezetéig, de egy kicsit már meguntam, mint ahogy nyilván Ti is, úgyhogy csákó…:-))))

OAZIS