Paleokrites Creative Commons License 2002.11.13 0 0 607
Kedves Satya!

MNáté 22, 22-33 részletéből több fontos információ kiolvasható!

1; az írástudók akik nem hittek a feltámadásban...., tévelyegtek a az írás megértésben.... /Jézus erre utal! /...., már akkor is volt erről vita ezek szerint....
2; Mózes megengedte Isten parancsolata alapján azt, hogy aki magzatok nélkül hal meg...., annak testvére vegye el annak testvérét...., ezt ma hol melyik keresztény teológia tanítja, gyakoroltatja és hírdeti? Mert ez nem bűn akkor sem, ha egy nős férfi elveszi testvére feleségét, ha mag nélkül halna meg...., azért hogy magot támasszon neki...., nevének... A többnejűség Jézusnál sem bűnös cselekedet e verzió szerint sem!
3; A feltámadáskor mindenki olyanná lesz, mint az angyal a mennybe,,, vagyis semmilyen emberi tulajdonságot nem hordoz magán....., főleg kezeslábas állapozot nem..., no de mindenki úgy álmodja ezt ahogy csak kifér az értelmezhetőség keretein!
4; 31-es versben nem jól értettem Jézus hivatkozását , hogy Isten hogyan írattolta ugyan le a Mózesnek szánt szavakat....Jézus kortársainak üzenve? ...., a feltámadásról való bizonyítékként?
5; II. Mózes 3, 6-ban Isten az Istenimádás folytonosságát emeli ki amikor is arra utal Mózesnek beszélve , hogy " Én vagyok atyád / a Mózes apjéról van szó / Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákóbh Istene...., vagyis az az Isten akiről az ő /Mózes / apja beszélt, akinek pedig Jákób beszélt és akiről, pedig Izsák beszlt, és akiről pedig Ábrahám beszélt és tett bizonyságot, tehát az Istentisztelet és az Őt való szolgálat , meg a neki való engedelmesség egy folyamat...., a hivatkozás egyértelműen erre utal!
Lásd II. Mózes 6, 3-at
6; Mózes könyveiben szó se nincs a feltámadásról, főleg a hivatkozott versben nem!

Ennyi elég e, avagy még részletesebben elemezzem?

Üdv: Paleo

Kár, hogy félrevezetik a keresztény teológiák a népet....., félreérhető szavakkal!

Előzmény: satya (602)