Good morning !!!
Avasskám szevasz, a keltem az egy l mielőtt még albamama lecsapja...:-) De most nehogy elkezdj az én hozzászólásaimban kutakodni, biztos abban is találnál szép számban...:-(((
Lapov-Czigler-Ivkovics triumvirátus elemezgetésével lassan már el is érkeztünk "Ki Mo. legjobb centere?" játékhoz...Ehhez csak az én véleményemet szeretném hozzáragasztani:
1. Magyarország legjobb centere az elmúlt 1-2 évben Bojan. Szerintem azért, mert az igazán magas emberektől eltérően viszonylag nagy magabiztossággal értékesíti a középtávolikat és a távolikat. Ezt kevesen tudják. Dr. Vígh jv-vel való konfliktusa szolnoki munkássága idejére datálódik, így a fehérváriak ismét jöhetnek a "Bojan csak rosszat hozott (stílusbeli változás, hisztik) Szolnokról" kezdetű klísékkel :-)), de azt azért ne felejtsük el, hogy Szolnokon vált meghatározó játékossá (asszem a bajnoki döntőnkön az Albacomp ellen 2000-ben Lapov sokat pihent Dávid és McClendon mögött, de ebben nem vagyok biztos,viszont arra tisztán emlékszem, hogy egy ízben 27 ponttal terhelte meg a szolnoki gyűrűt...ehhh). Szal' kár lenne Lapov elsőségét megkérdőjelezni, mert ha csak a ranglistákra nézünk, már azok is elég árulkodóak.
2. Viszont a legklasszikusabb értelemben vett centermunkát Stojan Ivkovics végzi művészi alapossággal (talán Földi Sutyi mondta Róla). A megkapomalabdátpattogtatom
majdlassanbeforgatomavédőt éstökmindegyhogymelyikkézzelteszemfel stílusban ő verhetetlen, megspékelve a Tőle megszokott attitűddel.
3. Czigler egyfajta mozgást tud nagyon jól, ill. azt én sokat szoktam Tőle látni: a gyűrűvel durván egy síkban áll kb. 1-2 méterre az első szálkától, majd miután bejátszák neki lefordul a védőről (kicsit talán hátrafele is dől-így elég nehéz szerelni a csókát) és 70-80%-os biztonsággal értékesíti ilyesfajta dobásait, sokszor jönnek jól ezek a pontjai (nem nekünk), mert kritikus helyzteben is képes betalálni. Lepattanózását meg mindenki ismeri, abban valóban hasznos.
Előjöhet még Ernő, akinek annak idején még Zsoldos is külön dobóedzéseket tartott, mert annyira suta volt szegény, de a mostanság jellemző szánalmas teljesítményét elnézve lehet, hogy lesznek az ASÉ-nak gondjai vele az idén, hozzáteszem, hogy nekem sosem volt szimpi air-nő, mondjuk Benő se, és mivel nem nagyon szeretem őket, így írni se nagyon szeretek Róluk.
A többek által lesajnált (Paks-Sopronkor ???) Glisovics azért a dobott pontjait elnézve nem lehet olyan rossz spíler, mindenesetre a mi Vilcinskasunknál biztosan hatékonyabb. Bukva újra fénykorát éli most, de szvsz ez nem fog sokáig tartani, hamar kipukkan valaki (no nem Lee-inkább a másik kettő) a légióstrióból Debrében, annak lesz szerencséje aki éppen rossz passzban találja majd őket, ezek sajna nem mi voltunk.
ZTE-ben Cseranics McClendont azért nem írtam csak idáig, mert az utolsó két meccsen nem azt hozták az egerszegiek amit vártunk, így a továbbiakat tekintve is minimum kiváncsian fogom majd kísérni a meccseiket. Egyébként McClendon tűnik talán kiegyensúlyozottabbnak kettejük közül az eddig látottak alapján, de ellenünk meg éppen Cserkó lapttanói döntöttek.
Szal' sok fog múlni még a téli szünetig elkövetkezendő meccseken, a szünetet követő startnál is átrendeződhetnek még az erőviszonyok, de azt is érdekes meggondolnunk, hogy az egyes csapatok a bajnokság előrehaladtával hogyan válnak egyre erősebbé, gondolok itt pl. a Körmendre, ahol szlovák válogatott irányító leigazolását tervezik (vendégkönyv pletyó), vagyis valószínűleg egészen más a helyzet, ha a Szeged ellen pl. ő is játszik, mert nyilván sokkal nehezebb dolga lett volna Földiéknek. Ha teszem azt sikerül megerősödnie a nyugati piros feketéknek, akkor már mindjárt nem győzni fognak odajárni a vendégek, vagyis aki eddig játszott a Körmenddel annak relatíve könnyebb dolga volt (vagy kellett volna, hogy legyen) mint majd mostantól lesz (lehet). Igy viszont nem egyenlőek a feltételek, de a szabály az szabály, azaz mittomén meddig kedvükre és pénztárcájuktól függően össze-vissza cserégethetnek a csapatok-ld: mi is ész nélkül centertesztelünk...:-))))
Üdv.
OAZIS