TNS Creative Commons License 1999.03.31 0 0 51
A Chaos Bank valóban 1 Roland Sound Canvas 88 Pro hangkészletébol született. Az is igaz, hogy nem kell érte fizetni, de a GUS támogatottságának köszönhetoen nem tudom használni. A kártyához ugyanis semmi használható dolgot nem adtak.
Engem igazán az zavar, hogy 1es kártyák dobozára ráirják, hogy a ROM-ban tárolt hangszerek semmit sem érnek, de a 200mega RAM-ba studiominoségu hangkészletet tölthetsz. Csak az a baj, hogy a gyártó 1db RAM-ba töltheto hangot sem ad, vagy ha mégis, akkor az még a ROM hangkészleténél is gyengébb.
Itt most elsosorban a GUSPnP-rol irok, ugyanis nekem ilyen van és miután az SB-vel is ugyanez volt a gondom, úgy döntöttem, hogy zenéléshez nem érdemes ilyen 'játékkártyákat' venni.
Visszatérve a Chaos-hoz, konkrétan az a problémám vele, hogy a torzitott gitár szólózásra jó, de az akkordok siralmasak. Az lenne az igazi, ha a tiszta hangzású akkordokat utólag torzitaná, mint az igazi gitár+torzitó. Éz persze GUS-on nem muködik, de + lehet oldani torzitott hangmintákkal is, csak nem a Chaos bankkal.