Sziasztok!
Bár Sporttárs a szokásos lehengerlő szakmai hozzáértéssel és kifinomult stílusával megint kirúgta a stokit a fehérvári hozzászólók alól (:o))), azért egy-két gondolatot szeretnék itt megosztani veletek
Előszöris szerintem egész egyszerűen a jobbik csapat győzött. Mármint amelyik ezen az estén jobb volt. Mosley, Matus, Bencze vitte a prímet, de valahogy nekem nagyon szimpatikus Hart letisztult játéka, és Theisz dinamizmusa is. Lapov most inkább a Szolnokon megszokott hisztis játékát hozta.
A Paksban Davis és Fodor kiemelkedtek a csapatból Az utóbbinak azért örülök, mert szerintem fontos, hogy legyenek meghatározó magyar játékosok egy csapatnál. Lazán védekezésben egy vicc volt. (egyszer kiugrott a pályáról, asszem Theiszen keresztül :o)) A magas emberek meg viszonylag gyengén dobtak.
Bírók. Hát, mit lehet mondani. Az volt a problámám velük (különösen dr Vígh-gel) hogy nem bíráskodik, hanem számolgat és kompenzál. Pl a technikai (ami Sporttárssal szemben szerintem nem volt az, Fodor simán ráesett Theisz-re) után biztos voltam benne, hogy Davis távoli 3 pontosát nem fogják megadni. És nem azért mert tényleg későn dobta el (egyébként tényleg), hanem mert ez már túl sok lett volna az Albacompnak abban a közegben és hangulatban és előzmények után. Aztán hogy Vígh dr. minek vállal fel olyan ítéleteket, amivel csak az indulatokat fokozza, és nyugodtan tovább léphetne- nem tudom. Ilyen volt pl. amikor a Paks (szerintem a Lazán) kiütötte a labdát támadásnál -minden játékos megindul visszafelé- ő meg visszaadja a labdát a Paksnak. MInek??? Lehet, hogy tényleg nem volt gond a bíráskodással, de hogy a hazai pályát nem fújták meg, az biztos. Itt persze lehet azt mondani, hogy nem is kell, és így is van, de akkor Szolnokon és Körmenden sem kell)
Végül a szurkolásról. Én már régen voltam itthon ilyen jó hangulatú, forró légkörű meccsen. Kimondottan jól éreztem magam, a gyerekeimmel a vendégszektor mellett ültem, de az esélye sem merült fel semmiféle atrocitásnak. (bár hogy egy Jordan mezbe öltözött srác miért üvöltözött egy a mi oldalunkon ülő kifejezetten hómlessz kinézetű fazonnal, azt nem nagyon csaptam le.) A paksiak jól és sportszerűen szurkoltak, és az a 10-10-10 7-7-7 10-10-10 poén tényleg nagyon ült. :o)))