Sziasztok.
lapszemle:
"Terrorerdő. "Kiváncsi vagyok, követnek -e a rajongók egyre sötétebb erdőkbe" - mesélte Kovács Ákos készülő albumáról, amikor nyáron lapunk vendége volt. Követték, hiszen a lemez 1. helyén debütált a Mahasz listán. Az Alig Hitted már sláger, ezenkívül az Ölelj meg újra emlékeztet régi érzelmes-dallamos önmagára, a többi nóta indulatokkal terhes és nyomasztó, akárcsak a helyszín, ahol a fotók készültek: a Terror Háza. Jövő szombaton az SAP-csarnokban élőben is beindítja az ipari rockos észosztót."
forrás: A ma megjelent Vasárnapi Blikk albumismertetője a 16. oldalon.
A mai Színes Mai Lapos cikk is nagyon jó! Bár elméletileg a mai lapszám úgynevezett 'tiszteletbeli főszerkesztője' lett volna, de pont rohant egyik dedikáról a másikra, emiatt csak egy 1 oldalas interjúra futotta. De pl. a Majom a ketrecben c. kliphez fel lesz használva pár fotó a leendő fotóalbumból, meg hogy a számára miről is szől az Ój Törvény, stb, stb...
*
Kedves rajmunder:
Ez a "több, mint kétszer 15 vagyok" annak tükrében nehezen megemészthető, amilyen stílusban (le)kezelsz másokat, szinte mindenkit aki akár kicsi apró dologban másként gondolkodik, legyen az az új album, Ákos maga, politikai beállítottságok, stb, stb. S tényleg, még csak azt sem mondhatod hogy ez csakis engem zavar, mert itt már más topictárs is szóvátette ezt. Mint azt már a 3925-ben is megfogalmaztam (érthetően, magyarul): Én csak azt nem értem, miért esik nehezedre az hogy _elfogadd_ az eltérő véleményt bármiről is. Nem az _egyetértésről_ vagy az _egyet nem értésről_ beszélek, hanem az _elfogadásról_, annak a _tudomásulvételéről_ hogy valaki másként merészel gondolkodni mint Te!
Pl. amikor engem és cliftony-t "balra húzónak" tituláltál mert volt némi észrevételem a borítóval (mert _szerinted_ csak amiatt lehet valaki elégedetlen vele...) vagy amikor Szigi101-nek "haraptad át a torkát" (itt, többek előtt szóban) mert ő mást merészelt gondolni a 'Bosszú népe' szövegvilágáról, mint Te!
Az 'ároktemetés' bejegyzéseden egy kicsit megütköztem, mert ez most hogy jön ide?! Mert ha megint politizálni akarsz, akkor inkább írd be az ilyen tartalmú hozzászólásod a politikás Ákos topicba, aztán majd válaszolok rá _ott_, ha van értelme.
Lépjünk tovább.
*
Az arany- meg platinalemezekkel kapcsolatos hozzászólásokról eszembe jutott ez: szeptember 29-én a Vasárnapi Blikk egy figyelemre méltó írást prezentált a 14-15. oldalon: "Siker hang nélkül: forintmilliók röpködnek a magyar haknisztárok hétvégi birodalmában" címmel.
Azaz, mit lehet ebben az évben rendelni:
- Ámokfutók már 235 E + Áfa + útiköltségért kapható (de csak playbacket vállalnak)
- TNT meg már csak élőben elérhető, ezért 800-1 milla+Á.+uk.; mindemellett megválogatják a fellépéseik helyszínét
- a Crystal 100 E+Á+uk.-ért playbackel, élőben 200-250 E Ft-t ér a 'Két utazó'
- az Irígy Mirígyek 2-300 E-ért tátognak felesben, de mintjárt 2 részben is (mert az amúgy 8 fős csapat 4-4 fős brigádban nyomatja)
- de ha Dáridózni akartok, Lajcsi és csapata 2.5 órás műsort nyomat 1.2-1.5 milkacsoki+vonzatai kicsengetése után...
Tehát az igazi siker az "igényes előadók" terén nem feltétlenül az x darab díszlemezt jelenti, mert a haknizás az igazán nagy biznisz. Ha pl. az Ámokfutók egy éjszaka lezavarnak 2-3 darab félórás színpadi vergődést (s akkor is _csak_ playbackben, ha amúgy lenne a helyszínen megfelelő technika!), s tegyük fel, mindezt lezavarják egy péntek-vasárnapi időszakban, az szép summa egy adott hónapban...
*
perverztej: sz'al találkozós történetet szeretnél? Ennyire közeli közvetlen élményben nem sokszor volt részem (eddig összvissz 2 dedikáláson voltam ott); de volt pl. a Hűség debreceni lemezbemutató-főpróbás koncert előtt egy zártkörü party a PestiEst Caféban (voltunk vagy 100-an, az Ákos Band 5 számot játszott angolul a jelenlevő ilyen-olyan mainstream kiadók producerei & sleppjei számára, jó volt :)) a 'színpad' velünk szintmagas volt, nem volt kordon és a kb. 2-3 x 5-6 m terület miatt a banda szinte egymáshoz simulva játszott (Lepe meg Samu legalábbis egymás mellett állva vokálozott...)
Aztán eme esemény után a felszínen -mert ez amolyan alagsoros buli volt- dumáltam Lakattal, késöbb kiderült hogy Ákos kocsijától uszkve másfél méterre álltunk (azidőtájt metálszürke Hondája volt (azt hiszem, a színben biztos vagyok :)) és Ők is jöttek oda (Krisztával) becuccolni a csomagtartóba ilyen promóciós dolgokat pl. Érdekes módon engem annyira nem bilincselt le ez az élmény (vérmesebb rajongók biztosan másként kezelték volna le a szitut...), beszélgettem tovább :)
Én azért már akkor a fejemet szoktam csóválni amikor azt hallom hogy Ákostól -magánemberként- az utcán/kórházban/temetöben/stb., vagyis a hétköznapi életben az őt felismerő rajongók letámadják aláírásért... merthogy magánélet is van a világon, még ha neki jóval kevesebb is ez néha.
*
Megvettem a Demokratát, csak még időm nem volt figyelmesen elolvasni a benne levő Ákos-interjút.
LoviGabi