girind Creative Commons License 2002.11.08 0 0 58
Kedves Kaleb!

Minden bizonnyal Te vagy az olvasottabb humán irodalom terén, ezt elismerem.

A múlt század végén, főleg Szabolcsban és a Kárpátalján, Budapesten nagy volt a galíciai zsidók aránya. A pálinka monopólium valóban földesúri jog volt, legalább 150 éve nem az.
Nem csak ezeket a zsidókat vetették meg, mert megélhetésük nem a befogadó nép értékrendjéhez tartozik, hanem a zsidók is megvetették a gojokat. Az utálat kölcsönös.

Az első világháborús hadibeszállítók jó része zsidó volt, ez nagy üzlet volt akkoriban. Sokan kizárólagos jogokat szereztek. Ennek a Havi Magyar Fórumban megjelent, 1918-ból származó írásokban utána nézhetsz.

Lukács György Szamuely egyik nagy haverja volt, a vörös terror alapító tagja, nem volt az az ártatlan bárányka.

Ha megnézed a századelő irodalmát, legalább annyi nem zsidót találsz, mint zsidót, tehát nem hinném, hogy ez az intelligencia valamiféle extra zsidó tulajdonság lenne. A kabaré kétségkívül zsidó találmány.

A zsidók inkább tartoztak a szellemi tevékenységhez, kereskedelem, tudományok, művészetek stb. stb. Az valódi anyagi értéket viszont a nép állította elő keserves munkával. Ezen értékekkel kereskedett, spekulált a zsidók jórésze. A zsidó szabót, asztalost, órást nem is övezte utálat, mivel dolgozott.
Most már e különbség kezd elmosódni hálistennek.

A mohóság tényleg minden népben megvan, csak különböző arányokban. Krisztus miért zavarta ki a kufárokat a templomból?

Kedves Kaleb, én igazán nem gyűlölködni akarok. Csupán az érdekel, hogy miért éppen a zsidókkal és a cigányokkal nem jövünk ki?

Előtéletek mindkét oldalon vannak, csak valahogy mindig az antiszemitizmus domborodik ki.
Úgy tizenöt éve jártam takarítani anyámmal egy zsidó nőhöz. Ő nem látott, amikor azt mondta egyszer a telefonba : a gójok csak dolgozzanak!.
Az asszony zsidó menyecskék társaságában ebédel a munkahelyén, és nem győzi hallgatni, hogy ez az ország ilyen meg olyan szar. És állandóan érzékeltetik vele az állítólagos szellemi fölényüket. Ő meg nem mer visszaszólni, mert amit mond azt egyszerűen hazugnak, hülyeségnek tartják csak mert(ezt nem mondják ki) gój mondja. No látod, ezt az "éreztetést" nehéz bizonyítani, de létezik.

Mondd, az antiszemitizmus kialakulásában a zsidóknak nem volt szerepük? Mindegyik csak egy ártatlan kis fűszerboltos, aki a légynek sem árt (lásd holokausztfilmek)? Csak a tanulást, a tudást és pénzt irigyelték volna, de ez elég kevés magyarázat szerintem.

Arra gondolok inkább, hogy a zsidók a múlt század elején mintha kicsit túllőttek volna a célon, azaz nem volt elég az, hogy a befogadó nemzetek gazdaságát eluralták, hanem a valódi politikai hatalmat is meg akarták szerezni. Bolsevik uralom, 133 nap, weimari köztársaság. Ez már kicsit sok volt. Erre gondolok én pl amikor a mohóságot említem. A nyilvánvalóan látszó idegen hatalmat egyik nép sem szereti.
Azt ne írd, hogy ez nem igaz, mert éppen Bosnyák szedi össze statisztikailag. Egy könyv az ellenszélben.
Ezt kellene csak egy kicsit elismerni, és a zsidóságnak önmagát is megvizsgálni, de ezt soha, nagy nyilvánosság előtt nem tették meg. A németeket rendesen megalázták, porba tiporták. A magyarokat dettó. És épp e két országban volt a zsidóknak a legjobb dolguk. A "kazárok" jó része nem véletlenül jött el Galíciából és telepedett le nálunk.

Az őszinte szavakért ne haragudj, nem bántásként írtam le. Tudok disztingválni.

üdvözletem

Girind

Előzmény: kaleb (57)